< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Szégyen és gyalázat, hogy bírói végzésre van szükség – sőt, az is kevés

| Mobile | RSS

Szégyen és gyalázat, hogy bírói végzésre van szükség – sőt, az is kevés

2012. május 15. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Újabb törvénysértés a köztévénél: érvényes bírósági végzés ellenére sem engedték be Szávuly Aranka és Nagy Navarro Balázs szakszervezeti vezetőt az MTVA Kunigunda útjai székházába. Ismét saját holmijaikért mentek volna, végül rendőrt hívtak, feljelentést is tettek.

Megerősített biztonsági szolgálattal várták a köztévé-székházban a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFSZ) két vezetőjét kedd délelőtt. Egy néhány napja született bírósági ítélet szerint Nagy Navarro Balázsnak és Szávuly Arankának biztosítani kellene a szabad bejárást, ennek ellenére ismét közölték velük, hogy nem mehetnek be az épületbe. A MTVA székháza előtti demonstráció kezdeményezőit – saját elmondásuk szerint – jogellenesen tartották távol attól a helyiségtől, ahol kirúgásuk előtt személyes tárgyaikat is tárolták.
A törvénysértés folytatódik, a köztévénél most arra hivatkoznak, hogy még nem kapták meg a bírósági döntés hivatalos dokumentumait. A határozatról viszont minden bizonnyal tudtak, hiszen Nagy Navarro már e-mailben elküldte a papírok másolatát az MTVA vezetőségének is.

“Szégyen és gyalázat, hogy egy bírósági döntés kell ahhoz, hogy hazánkban szakszervezeti vezetők gyakorolhassák jogaikat” – hangsúlyozta Nagy Navarro Balázs, a 157 napja tartó éhségsztrájk egyik kezdeményezője. A Fővárosi Munkaügyi Bíróság a napokban kötelezte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot, hogy a több száz tagot számláló TFSZ képviseletében az alelnökök is beléphessenek a munkáltató területére – közölte.

Nagy Navarrót és társait több hónapja nem engedik be az MTVA épületébe, azóta, amióta rendkívüli felmondással elküldték őket. Többször is megpróbáltak bejutni, korábban is hívtak már rendőrt. A hatóság kedd délelőtt hosszas egyezkedést követően a belépést most sem tudta biztosítani a Kunigunda útján található gyártóbázisba. A szakszervezeti vezetők ismét feljelentést tettek, eltűnt értéktárgyaikat is szeretnék viszont látni.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 336 megnézve, 1 alkalommal mai nap |