< Böngészés > Főoldal / HITA / Blog article: Nemzeti Külgazdasági Hivatal sajtóközleménye

| Mobile | RSS

Nemzeti Külgazdasági Hivatal sajtóközleménye

2012. május 22. | 3 hozzászólás | HITA

TWC 2012 Dubai -ban

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával magyar cégek vettek részt a TWC 2012 Világkongresszusán

A TETRA and Critical Communication Association (T&CCA) Budapest után ebben az évben Dubai-ban tartotta Világkongresszusát, a TWC2012-t. A május 14-17. között megrendezett Kongresszushoz szakmai konferencia és kiállítás kapcsolódott, a közel 3000 résztvevő 88 országból érkezett és 106 kiállító termékeit ismerhette meg. A rendezvény résztvevői elsősorban kormányzati képviselők, készenléti és védelmi szolgálatok, hálózatüzemeltetők, kereskedelmi TETRA felhasználók, valamint rendszer- és alkalmazás fejlesztők voltak. A kiállítást hivatalosan az Egyesült Arab Emirátusok részéről Őfelsége, Al Sheikh Hamdam Bin Rashid Al Maktoum koronaherceg nyitotta meg.

A magyar cégek kiutazását és megjelenését a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatta. A kiállításon való sikeres szereplés előkészítésében a HITA szorosan együttműködött a TETRA Forum Hungary Egyesülettel (TFHE), melynek öt tagja (Fercom Kft., GeoX Kft., Metalcom Zrt., MLR Tech Kft. és az MP Informatika Kft.) is részt vett termékeivel és szolgáltatásaival a szakkiállításon. A kiállító magyar cégek szakmai referenciáját a TETRA alapú EDR hálózat nyújtja. Ezek a hazai fejlesztések kiválóan működnek úgy az alkalmazások, mint az eszközök területén, ezért jelentős az irántuk mutatkozó nemzetközi érdeklődés.

A kiállítás a hazai vállalkozások számára kiváló lehetőség volt arra, hogy tovább erősítsék részvételüket a nemzetközi piacokon. A TETRA Live Show programban sikeres előadást tartott a TETRA alkalmazások hazai fejlesztéseiről és az eredményekről Jókai Oszkár, a TFHE elnöke. A TFHE, mint a T&CCA nemzetközi szervezet tagja, folyamatosan figyelemmel kíséri a professzionális mobiltávközlés technológia fejlődését, valamint bemutatja tagjai számára a piaci trendeket, segíti a nemzetközi piacokon való hatékony megjelenésüket.
Budapest, 2012. 05. 22.

Sajtókapcsolatok:
dr. Rácz Gábor főosztályvezető

gabor.racz@ hita.hu
www.hita.hu

Háttér:
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) fő feladata egyfelől a hazai kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatása, másfelől a külföldi cégek magyarországi befektetéseinek ösztönzése. A Hivatal a nemzetgazdasági miniszter irányítása alatt működő központi hivatal, önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv.

Leave a Reply 402 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: