< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Tilos jelzést kapott a “Nyirő-vonat”

| Mobile | RSS

Tilos jelzést kapott a “Nyirő-vonat”

2012. május 22. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Nem adta meg az illetékes miniszter az engedélyt a román vasúti igazgatóságnak arra, hogy a Boldogasszony Zarándokvonat szállíthassa Magyarországról Erdélybe Nyirő József földi maradványait. Az írót a tervek szerint május 27-én temetik újra Székelyudvarhelyen.

A román vasúti igazgatóság bukaresti központja arról tájékoztatta Nyirő József újratemetésének szervezőit: nem kapták meg a miniszteri engedélyt arra, hogy az író hamvait a Boldogasszony Zarándokvonat szállíthassa Székelyudvarhelyre – közölték a szervezők keddi sajtótájékoztatójukon.

Fráter Olivér, a temetés szervezője bejelentette: az újratemetés azon rendezvényei, amelyek a román államvasutak részvételéhez kötöttek, elmaradnak. Elmondta: változatlanul várják a román kormányzattól “szokásos diplomáciai csatornákon történő tájékoztatást”, hogy a földi maradványokat miként lehet beutaztatni Romániába.

Lukács Csaba, az újratemetés kommunikációs vezetője kijelentette: a temetés programja változatlan, ugyanakkor elindultak a román államvasutakkal is az egyeztetések.

forrás:hírkereső.hu

Leave a Reply 257 megnézve, 1 alkalommal mai nap |