< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Brutális: Ámokfutó lövöldözött – Újabb áldozatról jött hír Lőfegyveres ámokfutó egy finnországi kisvárosban, áldozatok

| Mobile | RSS

Brutális: Ámokfutó lövöldözött – Újabb áldozatról jött hír Lőfegyveres ámokfutó egy finnországi kisvárosban, áldozatok

Megölt két embert, több másikat pedig megsebesített egy 18 éves fiatalember szombat hajnalban egy finnországi kisvárosban – közölte a rendőrség.

A tettes a Helsinkitől 50 kilométerrel északra lévő Hyvinkaa városban egy háztetőről lőtt áldozataira, akik egy étterem előtt álltak az éjjeli órán. Amikor a riasztott rendőrök megérkeztek a helyszínre, a fiatal egy rendőrre is leadott lövést, majd elmenekült, de öt órával később a város határain kívül elfogták. Nem tanúsított ellenállást – közölték tisztségviselők.

Az első halálos áldozat egy 18 éves nő volt, aki a helyszínen életét vesztette. Két sebesült válságos állapotba került. Az egyikük, egy szintén 18 éves férfi a kórházban belehalt sérülésébe. A másik súlyos sebesült a helyszínre riasztott egyik rendőr.

“A férfinál két fegyvert találtunk, az egyik egy vadászpuska” – mondta Markku Tuominen rendőr-főfelügyelő, hozzátéve: egyelőre nem tudja a rendőrség, hogy a lövöldözőnek, aki helybeli lakos, mi volt az indítéka, és hogy ismerte-e kiszemelt áldozatait.

Terepruhába öltözve követte el tettét. Büntetlen előéletű, és valószínűleg nincsenek tettestársai. Fegyverviselési engedélye nincs – tették hozzá tisztségviselők.

A helyi média tudni véli, hogy több áldozat tagja egy baseballcsapatnak, amely győzött pénteki mérkőzésén. A csapattagok egyike volt a meghalt 18 éves férfi.

Az 5,4 millió lakosú, nagy vadászhagyományt magáénak tudó Finnországban, ahol 650 ezer ember birtokol legálisan lőfegyvert, nem ritkán fordulnak elő hasonló bűncselekmények. Az utóbbi években történt két iskolai ámokfutás is, amelyek után a hatóságok megszigorították az iskolák biztonsági intézkedéseit. Tavaly nyáron megszigorították a fegyverviselés szabályait is.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 281 megnézve, 1 alkalommal mai nap |