< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Újabb földrengés rázta meg Észak-Olaszországot

| Mobile | RSS

Újabb földrengés rázta meg Észak-Olaszországot

Az 5,7-es erősségű földmozgást Olaszország északi és középső részén is érezni lehetett.

Újabb földrengés volt kedd reggel Észak-Olaszországban, az amerikai földtani intézet (USGS) legfrissebb mérése szerint 5,7-es erősségű, ezúttal Bolognától 40 kilométerre északra, Parmától 60 kilométerre keletre.

A rengés 9,6 kilométer mélyen történt. A reggel 8 órakor bekövetkezett földmozgást Olaszország északi és középső részén is érezni lehetett. Az első információkban nem szerepel, hogy lennének áldozatok.

Az egy ismert haláleset San Felice faluban történt, és ott történt egy sérülés is. Egy közeli faluban, Mirandolában pedig egy összeomló raktár romjai alatt rekedt négy munkás, tűzoltók kutatnak utánuk.

Számos irodából, üzletből, iskolákból az utcára menekültek az emberek a rengés miatt.

A térségben, Emilia-Romagna régióban május 20-án történt földrengésnek hat halálos áldozata volt, és több ezer embernek kellett elhagynia otthonát. Az akkor megrongálódott épületek közül többnek az állapota a mostani rengés hatására romlott, ezért a hatóságok ezeket ellenőrzik.

Az utóbbi mintegy tíz napban több száz rengés történt Olaszországban, ezek közül három 5-ös fokozat feletti, 15 pedig 4-es és 5-ös közötti fokozatú volt.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 225 megnézve, 1 alkalommal mai nap |