< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Parlamenti nyílt nap és programok a nemzeti összetartozás napján

| Mobile | RSS

Parlamenti nyílt nap és programok a nemzeti összetartozás napján

2012. június 4. | hozzászólás | Közélet

Parlamenti nyílt nap és programok a nemzeti összetartozás napján Jó hangulatban zajlanak a nemzeti összetartozás napjának programjai, a nap során semmilyen rendkívüli esemény nem történt – közölte az MTI-vel vasárnap kora este a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM).

A közlemény szerint népszerűek a programok, a Kossuth Lajos téren több ezren, míg a Nyitott Parlamentben 17 óráig közel 7.500-an vettek részt.
Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója szerint csoportokban érkeztek az emberek vasárnap kora délután a Parlamenthez, a nemzeti összetartozás napján ugyanis bárki ingyen, előzetes regisztráció nélkül léphetett be az épületbe. Estig kézműves vásár, zenei fellépések, koncertek várják az érdeklődőket.
Az Országház Kupolatermét és a Szent Koronát délután öt óráig nézhették meg a látogatók, a Parlament előtt, a Kossuth téren Hazatértünk mottó alatt viszont este kilenc óráig várják a programok a vendégeket. Határon túli kézműves kirakodóvásár, kóstoló a Kárpát-medence gasztronómiai kincseiből, táncház, bábszínház, kutyasimogató-sátor várja az ide látogatókat.
Késő délután a Gombold Újra! – Divat a Magyar pályázat legjobb kollekcióiból összeállított válogatást mutatják be a Parlament előtti színpadon. Este hét órától Rúzsa Magdi énekesnő ad koncertet.
Az Országgyűlés 2010. május 31-én a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés aláírásának napját, június 4-ét. Az erről szóló törvény kimondta: a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, amelynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme.

forrás:hír3.hu

Leave a Reply 327 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: