< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Sajtóközlemény Gazdára találtak

| Mobile | RSS

Sajtóközlemény Gazdára találtak

2012. június 5. | hozzászólás | Közélet

Gazdára találtak

Az örökbefogadók 24 életet mentettek meg.
Örökbefogadó napot tartott Budapest Főváros Közterület-felügyeletének Állategészségügyi Szolgálata. Több kutyát és macskát vittek haza az állatbarátok, de nem eleget. Az Illatos úton, ha nincs elegendő hely, nincs más lehetőség : altatni kell. Ezen nincs mit szépíteni, ezek tények, amelyek az ott dolgozók számára nagyon nehezen feldolgozhatóak. Az Illatos út ma már nem az, ami régen volt. Itt olyan emberek segítenek az elhagyott, kidobott, megkínzott, szerencsétlen négylábúakon, akik nap mint nap néznek szembe az ő kilátástalanságukkal.
Dr.Kozma Tamás főállatorvos most is hangsúlyozta, hogy elengedhetetlenül szükséges, hogy az állatbarátok tudják, belássák: aki kutyára vágyik elsősorban az Illatos útról kellene, hogy válasszon magának az elárvult ebek közül. Az Állategészségügyi Szolgálat ugyanis nem menhely, a bent tartható kutyák száma korlátozott. Ahogyan mondani szokta Dr.Kozma : aki innen fogad örökbe, az két életet ment, azét , akit hazavisz, és azét, akinek ezzel helyet teremt egy átmeneti időre, amíg neki is lesz olyan szerencséje, hogy valakinek őrá esik a választása.
Az örökbefogadó napok nagyon fontosak, de a hét minden napján van lehetőség arra, hogy bárki idelátogasson és kutyát válasszon magának – tette hozzá Kozma doktor.
BFKF, Sajtószolgálat

Budapest Főváros Közterület-felügyelete
1054 Budapest, Akadémia u. 1.
Tel.: 06/1-301-7611
Fax: 06/1-312-3262
E-mail: sajto@bfkf.hu
www.bfkf.hu

Leave a Reply 229 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: