< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Teleki: Balog Zoltán hazudik

| Mobile | RSS

Teleki: Balog Zoltán hazudik

Nem mond igazat Balog Zoltán – jelezte szerdai sajtótájékoztatóján Teleki László, arra reagálva, hogy Balog a saját érdemének állítja be a romák ügyeinek miniszteri szintre emelését.

Az MSZP elnökségi tagja azért tette kijelentését, mert a szakpolitikai felelősség a rendszerváltás óta a minisztereket terheli, így a romákkal kapcsolatos döntésekben is a tárcavezetők a felelősök. A roma politikus ugyanakkor felszólította a kormányt, hogy állítsák helyre az ombudsman-rendszert, mert a kisebbségek számára az nyújthat hatékony védelmet.
A sajtótájékoztatón felszólalt Bangóné Borbély Ildikó, aki szintén tagja a szocialista párt elnökségének. Bűncselekménynek nevezte, ha bevezetik a családi pótlék Erzsébet-utalványban történő kifizetését. Bírálta a kormányt az egykulcsos, 16 százalékos jövedelemadó intézményéért, amely egymillió munkavállalót hoz hátrányos helyzetbe, és kijelentette, hogy mára négymillióan élnek létminimum alatt az országban. Ezek az emberek kimaradnak a családi adózás által elérhető kedvezményekből.

Bangóné megemlítette, hogy a tankötelezettség korhatárának leszállítása miatt fiatalok tízezrei kerülnek szakképesítés nélkül utcára, az új Munka törvénykönyve pedig a kismamákat és a meddőségi kezelés alatt állókat hozza hátrányos helyzetbe.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 249 megnézve, 1 alkalommal mai nap |