< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Libamájfesztivál lesz a budai Várban

| Mobile | RSS

Libamájfesztivál lesz a budai Várban

2012. június 7. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Hungarikum négyszáz éves múlttal

A magyar libamáj minősége kiváló

A magyar minőségi élelmiszerek és a hazai termelők népszerűsítését tűzte ki céljául a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség Zrt., amely június első hétvégéjére meghirdette a Budavári Libamájfesztivált. A rendezvény díszvendége a Tokaji borrégió. Bognár Lajos élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkár – aki a fővédnököt, Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert képviselte a tegnapi megnyitón – elmondta: meg kell védeni a minőségi magyar élelmiszer-ipari termékeket az országra zúduló, silány minőségű külföldi termékekkel szemben. Kiemelte, a libamáj a magyar gasztronómia, a magyar gazdaság és a magyar kultúra egyik kiemelkedő terméke. Hazánkban több mint négyszáz éves hagyománya van a hízottliba-tenyésztésnek, s több ezer ember megélhetését biztosítja az ágazat. Éppen ezért – fogalmazott – „el a mancsokkal – mind a néggyel – a magyar libamájtól!” Utalt a Négy Mancs militáns állatvédő szervezet támadásaira.

Kifejtette, számos külföldinek a magyar gasztronómia egyet jelent a libamájjal, ezért is kell népszerűsítenünk ezt a különleges hungarikumot.

Pap Krisztián, a vásárt szervező Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség Zrt. vezérigazgatója azt mondta, az idén negyedik alkalommal rendezik meg a libamájfesztivált. Eddig Orosháza volt a helyszín, amelyet 12-15 ezren látogattak meg, s rendezvényeként 1200 kilogramm libamájat fogyasztottak. A fesztivál egyik fő célja, hogy egy évben egyszer mindenkinek legyen lehetősége megfizethető áron részesülni ebből a gasztronómiai élményből.
forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 201 megnézve, 1 alkalommal mai nap |