< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Sokkoló hír: Milliók adataival élhetnek vissza Jelszavak millióit lopták el két nemzetközi közösségi oldalról

| Mobile | RSS

Sokkoló hír: Milliók adataival élhetnek vissza Jelszavak millióit lopták el két nemzetközi közösségi oldalról

2012. június 7. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Számítógépes jelszavak millióit lopták el két nagy internetes szolgáltatótól: a világ legnagyobb üzleti közösségi oldalától, a LinkedIntől és az eHarmony internetes párkeresőtől.

A LinkedIn nem közölte, hogy milyen léptékű kárt okozott náluk a behatolás.

Az üzleti közösségi oldalnak a világ több mint 200 országában mintegy 160 millió előfizetője van. Elsősorban vállalatok, munkaközvetítő és fejvadász cégek használják, és számos érzékeny, munkaadókat és munkavállalókat érintő információhoz lehet rajta keresztül hozzáférni a világ 14 nyelvén.

A kaliforniai központú eHarmonynak több mint 150 országból 20 milliónál több regisztrált felhasználója van, s az Ars Technica nevű, üzleti hírekre szakosodott internetes oldal szerint ezek közül mintegy 1,5 milliónak a jelszavát lopták el. Ezeknek egy részét az eHarmony azóta már megváltoztatta.

Internetbiztonsági szakértők szerint a lopás azért is veszélyes, mert sok internetező ugyanazt a jelszót használja különböző oldalakhoz, így a megszerzett kóddal nagy valószínűséggel hozzá lehet férni Gmail, Amazon, PayPal és egyéb címekhez is.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 225 megnézve, 1 alkalommal mai nap |