< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Szörényi szerint ámokfutást rendez Illés Lajos özvegye

| Mobile | RSS

Szörényi szerint ámokfutást rendez Illés Lajos özvegye

2012. június 7. | hozzászólás | Kultúra

Az már korábban kiderült, hogy Szörényi Levente és Szabolcs, valamint Bródy János sem lesznek ott az öt éve elhunyt Illés Lajos emlékére szervezett koncerten, viszont a Blikknek Levente elmondta, hogy nem más elfoglaltságai miatt nem lesz ott, hanem mert nem is akar elmenni.

Múlt hónapban a Quart is beszámolt róla, hogy szeptember 22-én emlékkoncertet szerveznek az öt éve elhunyt Illés Lajos tiszteletére, melyen azonban a még élő egykori Illés-tagok “más elfoglaltságaik” miatt nem lesznek ott. A mai Blikkben aztán Szörényi Levente meg is indokolta a távollétüket. Azt már korábban is lehetett tudni, hogy Illés Lajos özvegye, Makkai Lilla és Szörényiék nincsenek jó viszonyban: ezért nem sikerült Szörényi Levente 2010 decemberében rendezett Hattyúdal koncertjén színpadra állítani az egykori Illés-tagokat.

Szörényi szerint Illés Lajos halála óta “az özvegye valósággal tombol. Meg akarja fordítani a történelem kerekét, azt akarja elhitetni, hogy mi csak másodosztályú szereplők voltunk az Illés-zenekar éle­tében” – mondta a zenész a Blikknek, hozzátéve, hogy ennel ellenére is vállalták volna a fellépést az őszi koncerten, ha az özvegy megfelelő stílusban keresi meg őket: “Ő szándéknyilatkozatot akart, hogy nincs más fellépésünk szeptemberben, és már azt is kikötötte, melyik dalokat nem énekelhetjük, mert már másnak adta őket, olyanoknak, akiknek soha nem volt kapcsolata Lajossal. Elképesztő tiszteletlenség az is, ahogy a plakátot megtervezték, hatalmas betűkkel kiírva, hogy Illés, a Lajost meg csak úgy odabiggyesztették olvashatatlanul a szélére” – sorolta indokait Szörényi Levente, akihez Bródy János is csatlakozott, mondván, hogy a Szörényi fivérek nem vesznek részt ebben, akkor ő sem lesz ott. A koncert fellépői között ott lesz Varga Miklós, Homonyik Sándor, Tolcsvay Béla, Kalapács József, Horváth Charlie, a Bergendy fivérek, Benkó Sándor, Demjén Ferenc, Fenyő Miklós, Takács Nikolas és lesznek meglepetésvendégek is.

forrás: origo.hu

Leave a Reply 430 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: