< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: A politika is védte? V. László felemelkedése és bukása )))))))Die Politik muss auch verteidigt? Sonne Laszlo Aufstieg und Fall

| Mobile | RSS

A politika is védte? V. László felemelkedése és bukása )))))))Die Politik muss auch verteidigt? Sonne Laszlo Aufstieg und Fall

2012. június 8. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Büszke volt V. László az általa kiépített mintegy negyven szórakozóhelyből álló birodalomra – mondta el a hvg.hu-nak egyik ismerőse, aki szerint “nem ő kérte, hogy adhasson, hanem tőle vettek el pénzt, hogy létezhessen”. Rendőri forrásaink szerint az “éjszaka császára” túlnőtte magát, és mostani elfogásával odaveszhet az általa felépített birodalom is.

Húsz évvel ezelőtt taxisként arról álmodozott V. László, hogy szórakozóhelyei legyenek. Miközben a topless bárokba szállította utasait és elbeszélgetett velük, állítólag sok embernek el is mondta terveit, hangoztatva, hogy fel tudna futtatni helyeket – ha valaki segítene neki egyet megszerezni. Úgy tudjuk, ez az ötlet néhány, pénzét átforgatni kívánó befektetőnek megtetszett és saját hasznukat is szem előtt tartva segítették “karrierjének” elindulását. Korábbi cikkünkben írtunk már arról, hogy az egykori főnyomozó, Sándor István (akit Papa néven ismertek az alvilágban) 2000-ben, az olajügyeket vizsgáló parlamenti bizottság előtt a Conti-Car nevű csoport katonájának nevezte V. Lászlót, vagy ahogy alvilági körökben elhíresült: “Vizót”. A csoport részben a kecskeméti maffiaperben 2006-ban elítélt Radnai László érdekeltsége volt. Ugyanakkor alvilági körökből származó információnk szerint amikor Radnaiék a kilencvenes évek elején megismerkedtek V. Lászlóval, a férfinak már több klubja volt a fővárosban.

A támogatókkal a háta mögött – mint azt a hvg.hu-nak elmondták ismerősei – V. László határozott elképzelésekkel és fellépéssel csapott le az az eladó topless bárokra, elsőnek egy kispesti helyre. Több forrásunk is arról beszélt, hogy V. esetenként egy általa kiszemelt, prosperáló klubra magasabb bérleti díjat ajánlott a tulajdonosnak, majd előbb-utóbb teljesen megszerezte a helyet. Az ilyen bárokat vaskézzel irányította. “Azt sem tűrte, hogy a lányok szakadt harisnyában menjenek ki táncolni, előfordult, hogy egy ilyen hiba miatt egy pofon is elcsattant” – említett egy esetet egyik forrásunk. Ugyanakkor úgy jellemezték a hvg.hu-nak az üzletembert, hogy “tehetséges, kitűnő szervező, nagy munkabírású és precíz, korrekt ember, akinél az adott szó mindennél többet ér”.

Kiépített birodalom

A szórakozóhelyeket egymás után megszerezve, gyorsan kinőtte magát. A fennmaradáshoz azonban kellett az is, hogy valaki „védelme alá” helyezze az általa üzemeltetett bárokat, diszkókat. A gyors terjeszkedés hozzájárult, hogy V. Lászlónak komoly nimbusza alakult ki, a fővárosi éjszakai élet egyik megkerülhetetlen és érinthetetlen alakjává vált – vélekedett a hvg.hu-nak egyik közeli ismerőse. „Rengeteg pénze van, a lakásában talált 300 millió forint nem kiugró ilyen volumenű vállalkozás esetében, hiszen mindig kell nála lennie készpénzek különböző kiadásokra. Így egy külföldi DJ-nek azonnal ki kell fizetni a fellépést, vagy a lányokat és a portaszolgálatot adókat is naponta kell fizetni” – mondta. A jó ismerős szerint V. László hírnevét a vagyon mellett növelte az is, hogy sok információval rendelkezett mások ügyeiről, üzleteiről és balhéiról. „Annak, aki az éjszakában él, igazán képben kell lennie”.

V. László a kezdetektől fogva tisztában volt azzal, helyei csak úgy működhetnek zavartalanul, ha a rendőröktől bebiztosítja magát. „Kezdetben a hivatalos szervek emberei mellett volt egy magáncsapata is, amely keményfiúkból állt. Ők védték körülbelül 2000-ig, de utána már annyira kinőtte magát, hogy nem volt rájuk szüksége.” Ugyanakkor forrásunk alaptalannak mondta azt a városi legendát, miszerint V. László rendőr lett volna valamikor. „Valószínű azért alakulhatott ki ez a híresztelés – jegyezte meg –, mert ismert volt arról, hogy jó rendőri kapcsolatokkal rendelkezik”. Többek között ennek tulajdonítják azt, hogy a szórakozóhelyekről köztudott volt, hogy ott drogokat árulnak, de a rendőrséget ez különösebben nem érdekelte. Becslések szerint a kábítószerből egy nagyobb buli estéjén akár ötvenmillió forint bevétel is származhatott. Egy másik forrásunk szerint a férfi érdekeltségeiből heti 200 millió forint tiszta haszna származott.

Egy másik, az alvilágban járatos és V. Lászlót személyesen is ismerő forrásunk ugyanakkor azt állítja: több mint egy évtizedig az éjszakai élet egyik ismert alakja biztosította a szórakozóhelyei védelmét. A rendőrök – egy kiváló baloldali kapcsolatokkal rendelkező exrendőr vezetésével – csak 3-4 éve jelentek meg a színen és tették parkolópályára az előző brigádot. Más forrásaink arról beszéltek korábban, hogy a rendőrök körében már 12-14 éve ismert volt “Vizo”, mégis sokáig nyugodtan tevékenykedhetett. A védelmet ellátó előző csapat vezetője ellen eljárás is indult, s ebben az ügyben éppen azok a rendőrök nyomoztak, akiknek a csuklóján most bilincs kattant. “Nem csodálkoznék azon, ha hamarosan az exzsarut is lekapcsolná a rendőrség” – tette hozzá forrásunk.

„Ő nem löki ki maga alól a sámlit”

Arra a kérdésre, hogy miért most fogták el V. Lászlót, több magyarázatot is kaptunk az üzletembert és az ügyet ismerőktől. Egyik ismerőse szerint valakinek a szórakozóhelyekre fáj a foga, de egyáltalán nem biztos, hogy megéri ezeket most bárkinek is átvennie – túl nagy a hatósági felhajtás, túlságosan szem elé kerültek. Forrásunk viszont semmiképpen nem tartja valószínűnek, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség által korrupciós ügyek gyanúja miatt folytatott eljárást V. László indította volna el, megelégelve a rendőrök sarcait. „Saját maga alól nem löki ki a sámlit, mint tette azt korábban Boros Tamás” – mondta az ismerőse (Az Aranykéz utcában 1998-ban felrobbantott vállalkozó a rendőrséggel működött együtt – a szerk.) “Szeretett nagy lábon élni, élvezte, amit csinált, a szórakozóhelyek működtetése pedig azzal járt, hogy voltak ‘tartói’, amit elfogadott. Betartotta a játékszabályokat. Valakinek hitte magát, az is volt, mégpedig egy birodalom feje.”

Az alvilágban mozgó egyik ismerőse viszont nemcsak gazdasági, hanem politikai okokat sejt a háttérben. Eszerint V. László ellen azért indult eljárás, mert ezekben a körökben köztudott volt róla, hogy baloldali kapcsolatai vannak. E forrásunk szerint nem valószínű, hogy valamelyik bűnözői csoport most megpróbálná átvenni vagy betámadni a “gazda” nélkül maradt szórakozóhelyeket, szerinte valószínűbb, hogy hagyják “lerohadni”. “Biztos vagyok benne, hogy a ‘Vizo’ mögött álló érdekcsoportoknak ezzel befellegzett, többé már nem állnak talpra. De azok a rendőrök sem lesznek többé rendőrök, akiket most meggyanúsítottak, függetlenül attól, bűnösök-e vagy ártatlanok” – mondta forrásunk.

Pedig a „császárságot” információink alapján V. László szerette volna tovább bővíteni, 2006-os terjeszkedési kísérlete a Citadellán azonban csúfos kudarcnak bizonyult. Mint megírtuk, az ügyből büntetőeljárás lett. A Fővárosi Főügyészség a hvg.hu-t arról tájékoztatta, hogy V. László és társai ellen önbíráskodás bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt folyt büntetőeljárás. A nyomozást az ügyben a Budapesti II. és III. kerületi Ügyészség 2007. március 30-án részben bizonyítottság hiányában, részben pedig bűncselekmény hiányában megszüntette. Úgy tudjuk, V. László tavaly Debrecenben próbált terjeszkedni és érdekeltséget is szerzett, de a városban a helyi és ukrán csoportok miatt nem tudta megvetni a lábát.

Széthullik a birodalom?

V. László mindent egyedül irányított, igyekezett mindent saját kézben tartani. Jegyzetfüzete nemcsak számára volt jó emlékeztető, hanem arra is, hogy mások korábban mit mondtak neki, mire hivatkoztak és mit ígértek. A konkurens helyeket megpróbálta ellehetetleníteni. Az őt ismerő férfi is arról számolt be, hogy az ezekre ráküldött hatóságok – rendőrök, tisztiorvosi szolgálat, adóhivatal vagy tűzoltóság – eljárásaiban ott lehetett V. László keze is valamilyen módon.

A gyanúsítottá vált üzletember viszont most nem a konkurencia, hanem saját helyei miatt aggódhat. „Valószínűleg darabjaira hullik majd a birodalma” – vetítették előre a jövőt az éjszakai életben jártasak, megjegyezve, hogy az alkalmazottak, akikre amúgy is oda kell figyelni, most szétlopják a szórakozóhelyeket. „Irányítás és vaskéz nélkül a helyek egy idő múlva lehúzhatják a rolót” – vélekedtek. Egy alvilági forrásunk szerint azonban a vagyonát nem kell féltenie, bárhogy is alakul a sorsa, lesz pénze – kérdés persze, hogy az ismerősei szerint a közelmúltban infarktuson átesett V. Lászlónak ezt lesz-e módja élvezni.

forrás:hvg.hu

Die Politik muss auch verteidigt? Sonne Laszlo Aufstieg und Fall

Er war stolz auf so László gebaut sein Imperium bestehend aus etwa 40 szórakozóhelyből – sagte der hvg.hu ‘s für einen Freund, der sagte “er nicht gebeten wird, zu geben, aber er nahm Geld auf zu existieren.” Nach Polizeiangaben wuchs die “Kaiser der Nacht” selbst, und jetzt fangen odaveszhet sein Reich gebaut wird.

Vor zwanzig Jahren davon geträumt, so als Taxifahrer Laszlo, um Unterhaltung. Während die Oben-ohne-Bars Passagiere ausgeliefert und plauderte mit ihnen, sagte, dass viele Menschen auch gesagt, sie plant und betonte, es könne mit den Standorten laufen – wenn jemand würde ihm helfen, ein. Ich kenne einige von dieser Idee, die beabsichtigen Kurbel Investor Geld wie sein eigenes, und ihre Nützlichkeit im Auge, auch dazu beigetragen, “Karriere” zu starten. Früher schrieben wir in unserem Artikel ist, dass der frühere Forschungsleiter Stephen Alexander (wer wurde als Papa in der Unterwelt bekannt) im Jahr 2000 die Öl-Fragen vor dem parlamentarischen Untersuchungsausschuss die Conti-Car, eine Gruppe von Soldaten namens Sun Laszlo, oder als berüchtigter Unterwelt Kreise “, Vizót”. Die Gruppe Teil von Kecskemét Mafia-Studie im Jahr 2006 verurteilt Radnai Laszlo hatte ein Interesse. Doch nach Angaben aus den Kreisen Unterwelt in den frühen Neunzigern, als Radnaiék vertraut mit Sun Laszlo, war der Mann bereits mehrere Clubs in der Hauptstadt.

Die Anhänger hinter sich – wie der hvg.hu hat Freunden erzählt – V. Laszlo starken Ideen und Aktionen kam bis in die Oben-ohne-Bars zu verkaufen, zunächst auf einen kleinen Platz in Pest. Mehrere Quellen auch gesagt, dass so manchmal ist es eine gezielte, prosperierenden Club bot eine höhere Miete an den Besitzer, dann früher oder später voll der Website erfasst. Solche Hand-gesteuerte Eisenstangen. “Wir haben auch nicht tolerieren, dass die Strümpfe zerrissen Mädchen ausgehe um zu tanzen, geschah es, dass ein solcher Mangel ist ein Schlag ins elcsattant” – in einem Fall, wo einer Hand. Allerdings bezeichnete er die hvg.hu für Geschäftsleute, die auf “talentiert, ein ausgezeichneter Organisator, super Arbeitstier und präzise, ​​fair Mann, der Wort ist mehr wert als alles andere.”

Reiches gebaut

Die Balken in einer Reihe besetzt werden, ist rasant gestiegen. Das Überleben war jedoch die Tatsache, dass jemand “unter dem Schutz von” dem Ort, von Bars, Diskotheken betrieben. Die rasche Expansion hat dazu beigetragen, um so Laszlo ernst Halo gebildet, der Hauptstadt des Nachtlebens und eine unvermeidliche wurde unantastbare Figur – sagte der hvg.hu hat einen engen Freund. “Viel Geld wird in der Wohnung von 300 Millionen ausstehenden einer solchen Waage gefunden ist nicht fest, weil er immer bereit sein muss, verschiedene Ausgaben zu finanzieren. Somit hat ein ausländischer DJ sofort an die Aktion bezahlt werden, oder die Mädchen und die Rezeption ein Tag, um Steuern zu zahlen “- sagte er. Die guten Freunden, dass Herr Laszlo steigerte seinen Ruf in der Liegenschaft neben denen, die eine Vielzahl von Informationen über die Angelegenheiten anderer, Einkaufsmöglichkeiten und balhéiról hatte. “Diejenigen, die in der Nacht leben, sollten sich wirklich Bild sein.”

Sonne Laszlo war von Anfang an bewusst, nur Orte, die Sie ungestört arbeiten, bieten Sicherheit der Polizisten selbst können. “Am Anfang der amtlichen Stellen, während die Männer hatten ein privates Team, das keményfiúkból war. . Sie verteidigten etwa 2000, aber nachdem es so gewachsen, dass es keine Notwendigkeit für sie “jedoch unbegründet unsere Quelle sagte, dass die urbane Legende, dass Ladislas Polizei würde für einige Zeit gewesen sein.” Es ist wahrscheinlich, daher könnte dieses Gerücht zu entwickeln – zur Kenntnis genommen -.. denn es war bekannt, dass eine gute Polizei-Verbindungen mit “Unter anderem dies auf die Tatsache, dass der Ort als bekannt, dass es Medikamente, die sie verkaufen war, aber die Polizei ist nicht besonders interessierte zugeschrieben Es wird geschätzt, dass kábítószerből ein mehr Spaß am Abend von bis zu 50 Millionen Der Umsatz kann kommen. Eine weitere Quelle der männlichen érdekeltségeiből reinigen können 200 Mio. profitiert.

Ein anderer vertraut mit der Unterwelt und V Laszlo persönlich bekannte Quelle, aber kämpfen mit mehr als einem Jahrzehnt, das Nachtleben ist eine bekannte Figur der Schutz von den Vereinen zur Verfügung gestellt. Die Polizei – eine hervorragende linke verbundenen exrendőr Führung – nur 3-4 Jahren auf der Bildfläche erschien und ad acta gelegt wurde im vorigen Brigade. Andere Quellen haben bisher bei der Polizei innerhalb von 12 bis 14 Jahren gesprochen wurden “Vizo” bekannt, aber fühlen Sie sich frei, um eine lange Zeit tevékenykedhetett. Die Verteidigung wird gegen das vorausgegangene Verfahren durchgeführt wurden ins Leben gerufen, und sie in diesem Fall müssen nur die Polizei verfolgen, wer auf ihr Handgelenk Handschellen klickten jetzt. “Nicht wundern, wenn bald exzsarut auch das Ausschalten der Polizei” – sagte unsere Quelle.

“Er ist nicht an sich drückt aus dem sámlit”

Auf die Frage, warum das so ist nun gefangen Laszlo, ist es zu erklären viele der Business-Mann und einem Freund aus der Rechtsprechung. Laut einer Freundin von jemandem clubbing einen schmerzenden Zahn, aber keineswegs sicher, dass sie jetzt wert Jeder kann auf – die offizielle Aufhebens zu viel, waren zu viel Auge präsentiert. Quelle aber keine Möglichkeit es unwahrscheinlich, dass die Zentrale Ermittlungs-Chef Staatsanwaltschaft wegen des Verdachts der Korruption durch den Rechtsstreit auf der Sonne Laszlo, wollte es, genug von den Prinzipien der Polizei sarcait. “Meine stürzt sich aus dem sámlit nicht, wie bisher Tamas Boros,” – sagte der Freund (Die Goldene Straße im Jahr 1998, mit der Polizei detonierten Unternehmer zusammengearbeitet – Ed.) “Er leben auf freiem Fuß großen mochte, genoss er, was er tat, der Betrieb von Unterhaltungs-und bedeutete, dass sie ‘Hüter’, was akzeptabel ist. mit den Spielregeln eingehalten wurden. Jemand dachte, dass er selbst auch war, dass von einem Kopf eines Imperiums. ”

Verschieben einer Ihrer Freunde in der Unterwelt ist nicht nur wirtschaftliche, sondern auch aus politischen Gründen für die Zelle Hintergrund. Laut Sun Laszlo wurde gegen die Verfahren eingeleitet, weil es in diesen Kreisen bekannt ist, war sicher, dass die linken Anschlüsse. Diese Quelle ist nicht wahrscheinlich, dass eine kriminelle Gruppe versucht nun, zu übernehmen oder betámadni die “Host”-Clubs ohne blieben, seiner Meinung nach eher “lerohadni” zu verlassen. “Ich bin sicher, dass die” Vizo ‘Interessengruppen hinter es vorbei ist, nicht mehr erholen Aber sie werden nicht mehr Polizisten, die nun beschuldigt werden, zu sein, ob schuldig oder unschuldig, dies. “- Sagte unsere Quelle.

Das “Empire” von Informationen der Sun Laszlo wollte zum weiteren Ausbau des 2006 Erweiterung der Zitadelle, erwies sich jedoch berüchtigten Versuch als Fehlschlag. Wie geschrieben, sinngemäß, war die Strafverfolgung. Die Budapester Staatsanwaltschaft hat die hvg.hu bis So informiert Laszlo und andere önbíráskodás Verbrechen gegen die Privat-und Urkundenfälschung Straftaten war aufgrund von Strafverfahren. Die Untersuchung im Fall des Budapest II. und III. Bezirksstaatsanwaltschaft 2007. 30. März, zum Teil auf das Fehlen von Beweisen, und teilweise auf das Fehlen eines Verbrechens seien abgeschafft worden. Ich weiß, V. Laszlo in Debrecen im letzten Jahr versucht, zu erweitern, und Interesse erwerben lassen, aber in der Stadt aufgrund der örtlichen und ukrainischen Gruppen konnten nicht betreten.

Das Reich zerfällt?

Sonne Laszlo führte ganz allein, die versuchen, alles in Ihren Händen halten. Ihr Notebook war nicht nur eine gute Erinnerung, sondern auch, was andere gesagt hatte, ihm die Zeit und verließ sich auf, was sie versprachen. Versucht, die konkurrierenden Standorten zu diskreditieren. Ein Freund von seinen Männern auch berichtet, dass diese ráküldött Behörden – Polizei, den Sanitätsdienst Offizier, oder die Feuerwehr Finanzamt – es gab Prozeduren in so Laszlo Hand ist in gewisser Weise.

Der Verdächtige war kein Geschäftsmann, aber jetzt die Konkurrenz, sondern auch wegen der Sorgen über ihre eigenen Websites. “Es ist wahrscheinlich auseinander fallen und das Empire” – wurde in der Nacht das Leben in der Zukunft erlebt projiziert und stellt fest, dass Mitarbeiter, die bereits darauf zu achten, jetzt in Bars, um zu stehlen verteilt. “Governance und ohne vaskéz lehúzhatják Orten auf einige der Blinden” – iteriert. Eine Unterwelt Quelle jedoch die Eigenschaft kann nicht féltenie sein, scheint sich sein Leben um sich zu haben, ist Geld – die Frage ist natürlich, dass die Freunde nach einem frischen Myokardinfarkt so Laszlo wird einen Weg, es zu genießen.

Quelle: hvg.hu

Leave a Reply 405 megnézve, 1 alkalommal mai nap |