< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Minden Csongrád megyei pályázatot támogatott a Nemzetgazdasági miniszter

| Mobile | RSS

Minden Csongrád megyei pályázatot támogatott a Nemzetgazdasági miniszter

2012. június 11. | hozzászólás | Közélet

Minden Csongrád megyei pályázatot támogatott a Nemzetgazdasági miniszter

503 millió forint beruházással együtt járó munkahelyteremtésre

A Nemzetgazdasági Minisztérium idén a korábbi keret dupláját, 10 milliárd forintos alapot nyitott meg a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására. Csongrád megyéből a formai és tartalmi feldolgozás után 57 pályázatot terjesztett fel a munkaügyi központ a minisztériumba támogatási javaslattal a március 31-i határidőig. A Nemzetgazdasági Miniszter döntése értelmében mindegyik pályázat nyert, így 503,4 millió forint beruházással 269 fő számára teremtenek munkahelyet a megyei vállalkozók. Az új foglalkoztatottak 85%-ban jelenleg nyilvántartott álláskeresők lesznek.

A Nemzeti Foglalkoztatási Alapból rendelkezésre álló 10 milliárd forintos keretre a pályázatokat befogadó munkaügyi központokhoz országosan 750 pályázat érkezett, 10,3 milliárd Ft támogatási igénnyel, végül 584 vállalkozás nyert el vissza nem térítendő támogatást 4010 új munkahely kialakításához. Ez egyúttal 6234 munkahely megőrzését is segíti, mert a pályázók vállalták, hogy a meglevő létszámukat is megtartják további két évig. Csongrád megyében a 269 új munkahely létrehozásával, a meglévő 554 fős jelenlegi létszámmal együtt összesen 823 főt fognak két éven át foglalkoztatni.
A vissza nem térítendő támogatás elsősorban új gépek, berendezések, műszaki eszközök beszerzését, továbbá új létesítmények építését segíti. A nyertes pályázók tevékenységét tekintve széles a paletta, a támogatottak között található termelő és szolgáltatást végző vállalkozás egyaránt, többek között kereskedelemmel, vendéglátással, építőipari-, épületgépészeti-, fém-, és faipari, valamint élelmiszeripari tevékenységgel, nyomdatechnológiával, díszletgyártással, szállodai szolgáltatással foglalkoznak.
A beruházást november 30-ig be kell fejezni, a támogatási összeget az elszámolás után, de még idén folyósítja a minisztérium. A Csongrád Megyei Kormáynhivatal Munkaügyi Központja nemcsak a pályázati szakaszban nyújtott támogatást a fejlesztésben gondolkodó munkáltatóknak, hanem a szerződéskötést követően is minden segítséget megad. A létszámbővítéshez szükséges munkavállalók kiválasztásában és az elszámolási ügyintézésben egyaránt fordulhatnak hozzájuk a nyertes pályázók.
Szeged, 2012. június 11.

Varga Márta
kommunikációs vezető
Csongrád Megyei Kormányhivatal

Leave a Reply 325 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: