< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Elhunyt a háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó

| Mobile | RSS

Elhunyt a háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó

2012. június 12. | hozzászólás | Sport

Szívroham következtében elhunyt a világ ökölvívásának egyik legnagyobb személyisége, Teófilio Stevenson háromszoros kubai olimpiai bajnok.
Elhunyt a háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó
1996-ban Alival, akivel sosem mérkőzött meg végül (AFP)

Egy kubai sporttisztviselő közlése szerint a 60 éves Stevensont hétfőn érte a halál Havannában. További részletek egyelőre nem ismeretesek.

Stevenson – akinek pusztító erejű jobb kezétől valósággal rettegtek ellenfelei – három egymást követő olimpián, 1972-ben Münchenben, 1976-ban Montrealban és 1980-ban Moszkvában szerzett nehézsúlyban aranyérmet. Ez rajta kívül csak a magyar Papp Lászlónak és az ugyancsak kubai Felix Savónnak sikerült, ők szintén három-három olimpiai aranyat szereztek.

1976-os montreali győzelme után amerikai menedzserek 5 millió dollárt ajánlottak fel Stevensonnak, hogy profi bokszolónak állva megküzdjön a nehézsúly “királyával”, Muhammad Alival. Ő azonban kitartott a profizmust tiltó kubai forradalom mellett, és visszautasította az ajánlatot.

Stevenson az olimpiai érmek mellett három világbajnoki cím birtokosa is volt. Húszéves pályafutása alatt 321 mérkőzést vívott, ebből 301-et nyert meg.

Az aktív ökölvívás befejezése után edzőként, illetve a kubai ökölvívó szövetség alelnökeként tevékenykedett.

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 354 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: