< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Titok övezi, káosz jöhet miatta: július 1-jétől megváltozik a betegellátás

| Mobile | RSS

Titok övezi, káosz jöhet miatta: július 1-jétől megváltozik a betegellátás

2012. június 12. | hozzászólás | Közélet

A Magyar Nemzet és a Népszava keddi száma is beszámol arról, hogy július 1-jétől új struktúrában működik a betegellátás, de az egészségügyi államtitkárság hétpecsétes titokként kezeli egyelőre a kórházi struktúra átalakítására vonatkozó adatokat.

A Magyar Nemzet írása szerint a közvélemény mit sem tud arról, hogy a lakóhelyéhez közeli fekvőbeteg-ellátó intézményben júliustól milyen változások lesznek, lesz-e például szülészet vagy sebészet. A lap úgy tudja, hogy még a múlt héten is zajlottak politikai egyeztetések, és történtek változások a korábbi elképzelésekhez képest, ezért is próbálja a nyilvánosságot kizárni az egészségügyi államtitkárság.

A Népszava szerint noha bizonyos egészségügyi intézmények már megkapták az újraosztás után megmaradt kapacitásaikat és területi ellátási kötelezettségüket rögzítő listájukat, egyes – például fővárosi – kórházakban még hétfőn is totális bizonytalanság uralkodott.

Havas Szófia, a fővárosi közgyűlés egészségpolitikai bizottságának MSZP-s alelnöke a lapnak elmondta: a Péterfy Sándor utcai kórházban a kormány július 1-jétől megszünteti a sebészeti ellátást, ami azt is jelentheti, hogy 200-300 ezer beteg marad ellátatlanul, hiszen máig sem tudni arról, hogy mely intézmény, milyen feltételekkel veszi át ezt a feladatot. Havas Szófia szerint mindez bizonyítja: az államosítás egyetlen eredménye a káosz.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 297 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: