< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Börtönbe küldené Hagyót az ügyész

| Mobile | RSS

Börtönbe küldené Hagyót az ügyész

2012. június 13. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Kecskemét — Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyész Hagyó Miklósra (45) és egy kivételével összes vádlottársára a volt szocialista főpolgármester-helyettes perének első tárgyalásán.

A Kecskeméti Törvényszéken nyoma sem volt a Hagyótól korábban megszokott kedélyeskedésnek: a bűnszövetkezetben elkövetett hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és zsarolás bűntette miatt megvádolt egykori képviselő gondterhelt arccal és lefogyva jelent meg a bírónő előtt. Másodrendű vádlottként Mesterházy Ernő (49), Demszky Gábor (60) előző főpolgármester politikai főtanácsadója, harmadrendű vádlottként Antal Attila (57) volt BKV-vezérigazgató foglalt helyet. Az ügyész több mint másfél órán keresztül sorolta a vádakat, összesen 1,5 milliárd forint közpénz eltüntetését kérte számon Hagyón és korábbi BKV-s vezetőkön, beosztottakon. Százezer oldalnyi iratanyag született.
Az egykori főpolgármester-helyettes megtört, a tárgyalóteremben nem engedte fotózni magát, csak a bírósági folyosón kaphatták le

Bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés a vád
Hagyónak három hónapja maradt

Vesztegetéssel is megvádolták Hagyó Miklóst
– A vádlottak a BKV-t kifizetőhelyként használták. A bűnszervezet létrehozója Hagyó Miklós volt – jelentette ki Kutron Katalin, a Központi Nyomozó Ügyészség csoportvezetője, aki több mint 50 különböző bűncselekményt olvasott a vádlottak fejére. A vádlottak külsős cégeket bíztak meg több millió forintért olyan feladatokkal, amelyeket a BKV munkatársai is el tudtak volna végezni, de több száz millió forint tűnt el jogosulatlan végkielégítések miatt is.

A per július 13-án a 79 milliós végkielégítés felvételével vádolt volt humánpolitikai vezető, Szilágyiné Szalai Eleonóra kihallgatásával folytatódik.

K. I.

forrás:blikk.hu

Leave a Reply 294 megnézve, 1 alkalommal mai nap |