< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Zűrös nyilatkozatok a gyömrői Horthy-botrányban: “Tetszik érteni?”

| Mobile | RSS

Zűrös nyilatkozatok a gyömrői Horthy-botrányban: “Tetszik érteni?”

2012. június 14. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Nem akartak Horthy-teret, kaptak egy Horthy-ligetet a gyömrőiek – továbbra is forrong a kisváros. Mindezt a képviselő-testület tagjai is érzik. Egy helyi képviselő, akit választója kérdőre vont, a sajtónak nyilatkozva tagadja, hogy ő azt mondta, ami nyilvánosságra került.

Mint arról már korábbi írásunkban beszámoltunk, az erőteljes lakossági ellenállásnak köszönhetően májusban úgy döntött a gyömrői képviselő-testület, hogy a polgármesteri hivatal mellett található Szabadság tér egésze helyett “csak” egy ott található kisebb park veszi fel Horthy Miklós nevét. Helyi civilek már demonstráltak az átnevezés ellen, várhatóan a Környezet, Ifjúság és Gyermekvédő Egyesület (KIGYE) koordinálásával népszavazást is kezdeményeznek.
A KIGYE egyébként neves történészek bevonásával előadássorozatba is kezdett, amely célja, hogy a gyömrőiek hiteles információkat kapjanak Horthy Miklós munkásságáról.

A javarészt függetlenekből álló képviselő-testület tagjait azóta a helyi választók rendre számon kérik. Így történt ez a közelmúltban Mekis Ferenc esetében is, aki elmondása szerint Fábián Béla önkormányzati képviselőnek szegezte a kérdést, miszerint mi értelme volt az átnevezésnek. A városatya ezt követően, Mekis Ferenc elmondása szerint kifejtette neki: ő valójában nem is szavazta meg a nagy vihart kavart átkeresztelést, a döntés során készült jegyzőkönyvet meghamisították. Portálunknak a Gyömrőn élő nyugdíjas hozzátette, hogy arra a kérdésére, miszerint a képviselő miért is írta alá akkor a meghamisított jegyzőkönyvet, azt a választ kapta: “Nekem is élnem kell valamiből”.

Megkerestük a Gyömrő 2000 Kör színeiben mandátumot szerzett Fábián Bélát is, aki nekünk viszont azt mondta: soha nem mondott olyat egy választójának sem, hogy ő az átnevezés ellen voksolt volna, olyat meg főleg nem, hogy a jegyzőkönyvben szereplő tényeket valaki manipulálta volna. “Úgy éltem le a 65 évemet, hogy eddig nem kellett adnom és nem kellett kapnom egy pofont sem. Tetszik érteni?” – kérdezte a városatya, jelentsen mindez bármit is.

A portálunknak nyilatkozó Mekis Ferenc a múlt hét pénteken rendezett gyömrői fórumon is utalt a képviselő és közötte történt beszélgetésre. Az eseményről hangfelvétel is készült, amely jelenleg már az egyik legnagyobb videómegosztó portálon is megtalálható.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 328 megnézve, 1 alkalommal mai nap |