< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Az uniónak is egyre gyanúsabb a Közgép

| Mobile | RSS

Az uniónak is egyre gyanúsabb a Közgép

2012. június 15. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Az uniónak is egyre gyanúsabb a Közgép

Az Európai Bizottság magyar kormánynak küldött, közbeszerzési visszásságokat firtató levelét és az arra adott kormányzati választ kéri a Demokratikus Koalíció (DK) Orbán Viktor miniszterelnöktől.

Molnár Csaba, a DK alelnöke lapunknak elmondta: a magyar kormányzathoz a közelmúltban eljutatott uniós levél sajtóinformációk szerint kifejezetten a Fidesz gazdasági holduvarába tartozó Közgép gyanús közbeszerzési ügyeire kérdez rá, miután már az Európai Uniónak (EU) is feltűnt, hogy az uniós társfinanszírozású beruházásokat is rendre a Közgép nyeri el.

Molnár Csaba a tegnap megfogalmazott, Orbán Viktorhoz intézett írásbeli kérdésében azt is firtatja, hogy helytálló-e az a Brüsszelből származó értesülés, amely szerint a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) lefolytatandó hiteltárgyalások elindítását is hátráltatja a közbeszerzéseket körülvevő korrupciós gyanú. A miniszterelnöknek 15 napon belül kell választ adnia a kérdésekre.

Az ellenzéki párt még tavasszal az OLAF-hoz, az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalához fordult azzal a bejelentéssel, hogy a Simicska Lajos volt Fidesz-pártpénztárnok tulajdonában álló Közgép megmagyarázhatatlanul sok közbeszerzési eljárásból kerül ki győztesen, gyakran nem is a legkedvezőbb ajánlattal. Az OLAF vizsgálatot indított, amelynek során munkatársai május közepén a Közgép Zrt. budapesti székházában is vizsgálódtak.

NÉPSZAVA-információ /

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 302 megnézve, 1 alkalommal mai nap |