< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Schmitt és a becsület

| Mobile | RSS

Schmitt és a becsület

2012. június 16. | hozzászólás | Életképek/bulvár

A becsület mindennél többet ér. A Jó Schmitt Pál is harcba száll az övéért, pert indít a SOTE ellen, amiért az elvette a doktoriját.

Tölthetné inkább az idejét az új Ph. D dolgozatának előkészítésével, mondjuk “A köztársasági elnök szerepe a jogállamban” vagy valami hasonló címmel.
De mindegy is. Schmitt, dolgozata nagy részét lopta. Köztársasági elnökként kritikátlan kiszolgálójává vált egy egypárti rendszer kiépítésének. Még annyi esze sem volt szegénynek, hogy legalább a látszatra vigyázzon. Mert lehet ugyan, hogy Áder János sem lesz ellensége az orbáni-rezsimnek, de legalább úgy tesz néha, mintha elnök lenne. Ez sem sok, de Schmitt után azért mégiscsak igazi felüdülés.
Schmitt egyébként az, akinek ami jár, az jár. Bár csalásért lebukott, s ezért le kellett mondania, azért kocsi, őrség, titkárság, nagy fizetés és egy jó kis villa csak beficcen neki. Most alkotmányerejű törvény rendelkezik arról, hogy még a megbukott elnöknek is jár minden juttatás.

Javaslom, hogy Kovács Jánosné, Budapest, VIII. kerületi napközis tanító néni, aki fél évvel van a nyugdíj és két nappal az elbocsátás előtt, is lehessen egy kicsit elnök. Az esze megvan hozzá. És nagyon jól mutatna utána ő is a budai zöldövezeti rezidenciában, vagy a Merci hátsó ülésén, amint átsuhan a Golgota téren.
És megígérte, ha Orbán belőle, csak egyetlen napra is, de elnököt csinál, sosem lesz ő fék, csak motor.
Ceterum censeo: Orbánnak mennie kell.

Dési János / Népszava

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 218 megnézve, 1 alkalommal mai nap |