< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Jön a kötelező nyugdíjba vonulás – ezen múlik, kit küldenek el

| Mobile | RSS

Jön a kötelező nyugdíjba vonulás – ezen múlik, kit küldenek el

2012. június 18. | hozzászólás | Életképek/bulvár

További tárgyalásokon dől el, hogy kiket érint majd és milyen módon a 62 éves nyugdíjkorhatár feletti munkavállalás lehetőségének megszüntetése.

Erről a kormányszóvivő beszélt az m1 Ma reggel című műsorában. Giró-Szász András emlékeztetett rá, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a 2013-as költségvetés sarokszámainak bemutatásakor mintegy 20 milliárdos megtakarításról beszélt, amely a közszférában dolgozók 62 éves nyugdíjkorhatár feletti munkavállalási lehetőségének megszüntetéséből származik.

A kormányszóvivő szerint a miniszter világossá tette, hogy ez nagyon konzervatív számítás, hiszen sokkal többeket érint ez az esetleges intézkedés, mint amennyivel a költségvetés számol, pontosan azért, mert azok a részmegállapodások, háttértárgyalások még előttünk vannak, amelyek rögzítik, hogy a közszféra mely szegmenseire és milyen módon lesz ez érvényes – fejtette ki Giró-Szász András.

Matolcsy György a múlt hét csütörtökjén a 2013-as költségvetésről tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy az önkormányzati, oktatási és egészségügyi reform nyomán jövőre 250 ezer közalkalmazott tér vissza a központi állami körbe, számukra a kormány elrendeli a kötelező nyugdíjba vonulást 62 év felett, így 10-11 ezer fővel csökken a közszféra állománya, amiből mintegy 20 milliárd forintos megtakarítás származik.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 224 megnézve, 1 alkalommal mai nap |