< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Az arcán találták el EB-Tortát vágott egy ukrán feminista aktivista a kijevi belügyi szóvivőhöz

| Mobile | RSS

Az arcán találták el EB-Tortát vágott egy ukrán feminista aktivista a kijevi belügyi szóvivőhöz

2012. június 19. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Tortát vágott a belügyi szóvivőhöz a Femen ukrán feminista szervezet egyik aktivistája Kijevben.

Volodimir Poliscsuk, a belügyminisztérium szóvivői irodájának vezetője közölte: az eset hétfő délután történt a minisztérium főbejárata előtt, amikor éppen néhány televíziós csatornának akart nyilatkozni. Az aktivista az újságírók háta mögül dobta felé a tortát, amely az arcán találta el őt. Ezután a nő beszállt egy rá várakozó taxiba, és sietve távozott. Poliscsuk elmondta: a Femen közlése alapján úgy tudja, a tortát azért vágták hozzá, mert állítólag “helytelenül” kommentálta azt az esetet, amikor rendőrök megakadályozták a feministák tiltakozó akcióját Donyeckben, a labdarúgó EB keretében rendezett egyik mérkőzés előtt.

Keddi sajtójelentések emlékeztettek arra, hogy a Femen korábban azt állította: három aktivistáját múlt pénteken ismeretlenek elrabolták és bántalmazták. A donyecki rendőrség válaszul közölte, hogy az aktivistákat senki sem rabolta el, csupán megkérték őket, hogy fáradjanak be az egyik kerületi rendőrőrsre, és mondják el, milyen akcióra készülnek az Európa-bajnoki mérkőzésnek helyt adó donyecki stadionban.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 239 megnézve, 1 alkalommal mai nap |