< Böngészés > Főoldal / HITA / Blog article: Nemzeti Külgazdasági Hivatal sajtóközleménye

| Mobile | RSS

Nemzeti Külgazdasági Hivatal sajtóközleménye

2012. június 19. | hozzászólás | HITA

Üzletember-találkozó a montenegrói kormányfővel

Orbán Viktor miniszterelnök 2012. június 15-én, pénteken a Magyar Országgyűlés épületében fogadta Igor Lukšić montenegrói miniszterelnököt. A kétoldalú miniszterelnöki találkozót követően a montenegrói kormányfő olyan magyar üzletemberekkel folytatott megbeszélést, akik a Montenegróban már jelenlévő, valamint a régió iránt érdeklődő magyar nagyvállalatokat képviselik. Az üzletember-találkozót a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szervezte.

Budapest, 2012. június 19.

Montenegró a Nyugat-Balkán országai között sikertörténetnek számít. Az ország 2006-ban nyerte el függetlenségét, azóta az Európai Unió melletti elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen. A magyar befektetőket Montenegróban kedvezően fogadják, hazánk az egyik legnagyobb külföldi működőtőke-befektető a nyugat-balkáni államban. Az elmúlt években az OTP, a Magyar Telekom és a Hunguest Hotels látványos magyar tőkekihelyezést hajtott végre Montenegró irányába.

A magyar vállaltvezetőkkel folytatott pénteki megbeszélést Dobos Erzsébet, a HITA elnöke nyitotta meg, majd Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára köszöntötte a résztvevőket. A vállalatok képviselői rövid bemutatkozás után kérdéseket intéztek Igor Lukšić miniszterelnökhöz a montenegrói kormány jövőbeli gazdaságpolitikai lépéseiről és a térségben tapasztalható üzleti környezetről. A montenegrói kormányfő válaszában megerősítette, hogy továbbra is számítanak a magyar befektetőkre, és támogatják az üzleti körök közötti kapcsolatépítést.

Igor Lukšić kormányfő budapesti hivatalos tárgyalásainak gazdasági tartalmú előkészítése céljából 2012. március 28-29. között látogatott Budapestre Milorad Katnić montenegrói pénzügyminiszter.

Budapest, 2012. június 19.
Sajtókapcsolatok:
dr. Rácz Gábor főosztályvezető

Háttér:
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) fő feladata egyfelől a hazai kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatása, másfelől a külföldi cégek magyarországi befektetéseinek ösztönzése. A Hivatal a nemzetgazdasági miniszter irányítása alatt működő központi hivatal, önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv.

Leave a Reply 879 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: