< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: A volt kormányfő betegség miatt nem lehet jelen Suchman: megünneplik Horn Gyula 80. születésnapját

| Mobile | RSS

A volt kormányfő betegség miatt nem lehet jelen Suchman: megünneplik Horn Gyula 80. születésnapját

2012. június 20. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Megünneplik július 5-én Horn Gyula 80. születésnapját, a volt szocialista miniszterelnök betegsége miatt nem lehet ott a rendezvényen – közölte Suchman Tamás volt MSZP-s országgyűlési képviselő kedden.

Meghívják továbbá a szocialisták és a szabad demokraták alkotta Horn-kabinet (1994-98) valamennyi miniszterét, államtitkárait, nagyköveteit, valamint állami cégek akkori magas beosztású vezetőit.

Suchman Tamás arról is beszámolt, hogy Horn Gyula 5 éve tartó súlyos betegsége óta a felesége és a gyermekei döntenek minden őt érintő kérdésről. A születésnapot a család egyetértésével szervezi a Magyar Szocialista Párt, az ünnepségen a párt jelenlegi elnöke, Mesterházy Attila, Kósáné Kovács Magda, Kovács László, Tóth József XIII. kerületi polgármester és Földes György, a Politikatörténeti Intézet főigazgatója mond beszédet.

Suchman Tamás tájékoztatása szerint kezdetben Szekeres Imre elnökhelyettes, majd ő találkozott és tárgyalt több alkalommal is Orbán Viktor kormányfővel Horn Gyula kórházi ellátásáról. A miniszterelnök hozzáállása a Horn Gyula kezelésével kapcsolatos kérdések, problémák megoldásához “nagyon pozitív” – mondta Suchman Tamás.

A volt kormányfőt a budapesti Honvédkórházban kezelik.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 285 megnézve, 1 alkalommal mai nap |