< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Hogy mi van? Azt állítja a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium…

| Mobile | RSS

Hogy mi van? Azt állítja a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium…

Azt állítja a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium,
hogy a Freedom House nevű nemzetközi jogvédő szervezet kettős mércével mér, amikor a magyar kormányt a demokrácia lebontásával vádolja. A KIM szerint a szervezet hibásan állítja, hogy az új alkotmány elfogadása jelentősebb konzultáció nélkül történt (hiszen például volt nemzeti konzultáció), és valótlan az is, hogy a szélsőjobboldali félkatonai szervezetek előretörtek, hiszen éppen a kormány fékezte meg és tiltotta be létezésüket.

Ezzel szemben a tény az,
hogy az új alaptörvényt bizony széles körű vita nélkül fogadták el, az úgynevezett nemzeti konzultáció kérdőíveire normális demokráciákban nem mernének hivatkozni, a félkatonai szervezeteket pedig a kormány egyáltalán nem tiltotta be. Az nem a kormány, hanem a bíróság volt még Gyurcsány alatt, a Betyársereg és a többi pedig nincs is betiltva. Nemrég ráadásul a gárda utódja tartott toborzót a Hősök terén a rendőrség asszisztenciájával, igaz, csak ülve, mert álló helyzetben már alakzatnak számított volna. A Freedom House még ezt sem tudja.
forrás:168 óra.hu

Leave a Reply 217 megnézve, 1 alkalommal mai nap |