< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: C. Ronaldo benyomta Csehországot

| Mobile | RSS

C. Ronaldo benyomta Csehországot

2012. június 22. | hozzászólás | Sport


Portugália 1-0-ra verte a cseheket, és jutott elsőként a négy közé az Eb-n. A gólt természetesen a szupersztár szerezte, remek fejesből.

Az első negyedóra a cseheké volt, majd a portugálok vették át az irányítást, volt pár meleg pillanat mindkét kapu előtt, de igazi gólhelyzethez, ami kapuralövéssel végződik, nem jutott senki.

Cristiano Ronaldo fél óra után ébredt, a 33.-ban remekül ollózott tíz méterről, de pár métert tévesztett. Két perc múlva nagyon messziről lőhetett szabadot, másfél méterrel mellé, majd a 46.-ban villant újra: zseniálisan vett mellre egy labdát a kapunak háttal, a tizenhatoson belül egyetlen mozdulattal elküldte Kadlect, aztán egész közelről, úgy nyolc méterről jobbal eltalálta a rövid kapufát. Cechnek ciki lett volna, ha bemegy, nem sokon múlt.

A szünetig C. Ronaldo kiérdemelte az egyszemélyes csapat megnevezést, a portugálok négyszer lőttek kapura, mind a négyszer C.

A szünet után a lesérült Helder Postiga helyére beállt Almeidáé volt az első lehetőség, de nyolc méterről mellé fejelt, majd C. Ronaldo botlott bele az átlépős cselbe, és Howard Webb, rátermettségét bizonyítva, megadta neki a szabadrúgást. Az elsőt nagyon távolról a sorfalba lőtte, csakhogy az kezezett, és az ismétlést 10 méterről közelebbről rúghatta a szupersztár: a kapufát találta el a labda, miután egyet pattant.

Az 53.-ban szép passzt kapott C, de elhamarkodta, és fölévágta, az 58.-ban Nani lőtt, egy perc múlva Almeida lesgólt fejelt. Bánhatja, hogy beleért, mögötte C. Ronaldo érkezett, és ő nem volt lesen.

Az egyetlen cseh lehetőség a 60.-ban volt, amikor Pilar szenzációsan húzott el a bal oldalon, lement az alapvonalig, csakhogy rosszul tette középre a labdát.

Öt perc múlva Moutinho lövését tolta fölé Cech, majd negyedórával a vége előtt Nani lőtt a 16-oson belülről, de beleléptek a védők, így 20 centivel fölé ment a labda.

Tíz perc volt hátra, amikor Moutinho kikeveredett jobbra, remekül kanyarított középre, és ki más érkezett volna, mint Cristiano Ronaldo: nagy erővel a földre bólintotta a labdát, ami a pattanás után a léc alá csapódott. Cech még beleért, de védeni nem volt sansza.

A hosszabbításban belőhették volna a másodikat a portugálok, amikor már Cech is felment fejelni, de Veloso, amikor a cseh kapus ott futott mellette a felezővonalnál, ívelés vagy kapura lövés helyett cselezett, és leszerelték.

Maradt az 1-0, C. Ronaldo újra nagyot játszott, csapata a négy közé került, ő meg egy lépéssel közelebb második Aranylabdájához.

Portugália az elődöntőben a spanyol-francia győztesével játszik.
forrás:index.hu

Leave a Reply 294 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: