< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Kajak-kenu Eb: egy-egy arany és ezüst, valamint két bronz a szombati mérleg

| Mobile | RSS

Kajak-kenu Eb: egy-egy arany és ezüst, valamint két bronz a szombati mérleg

2012. június 23. | hozzászólás | Sport


A magyar küldöttség egy-egy arany- és ezüst-, valamint két bronzérmet gyűjtött a zágrábi kajak-kenu Európa-bajnokság szombati döntői során.

A legfényesebb medál a már olimpiai csapattag Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakos duó nevéhez fűződött: a tavaly, Belgrádban bronzérmes egység ezúttal nagyszerű győzelmet aratott, szinte végig vezetve, egy hajóhossz előnnyel ért célba 1000 méteren.

“Eddig szerintem ez volt a legjobb pályánk, nagyon jólesett – mondta az MTI-nek Dombi, aki élete első ötkarikás fellépésére készül. – Ezt azonban csak részeredménynek könyveljük el, az olimpia lesz a főverseny, ha az nem sikerül, akkor ez majd nem ér semmit. Folytatjuk tovább a felkészülést, de tudjuk, hogy nem edzésen kell bajnoknak lenni, hanem magán a versenyen, ahol szeretnénk a legjobbunkat nyújtani. Én azt mondom, ebből bármi lehet.”
A nők hasonló számában a pénteken még gyomorpanaszokkal küzdő, infúziót is kapott Vad Ninetta Kárász Annával párban ezüstérmes lett K-2 1000 m-en. Kárász feltehetően szintén elkapta szobatársától a vírust, hiszen az eredményhirdetés után ő is rosszul lett, hányt is.

“Este már jobban éreztem magam, az éjszakám is jól telt, így szerencsére tudtam vállalni az indulást. Győzni szerettünk volna, de a körülményekhez képest most az ezüsttel is elégedettek lehetünk” – mondta a parton a KSI lapátforgatója, Vad.

Az olimpiára készülő 500-as női kajaknégyes – Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin és Fazekas Krisztina – harmadikként siklott a célba a németek és a fehéroroszok mögött. Az egység a hétfői csapatkijelölés után a héten edzett először együtt, ráadásul a kétszeres ötkarikás bajnok, 31-szeres világbajnok Kovácsnak is “jutott” a társait elért vírusfertőzésből, pénteken szinte semmit nem evett, este Vadhoz hasonlóan infúziót is kapott, s még szombaton is gyengének érezte magát.

“Sajnos beragadtunk a rajtnál, de nem szomorkodunk, mert igazából egy jó szombati edzésnek fogtuk fel ezt a versenyt – nyilatkozott az MTI-nek a vezérevezős Szabó, Kozák pedig hozzátette: – Előre megbeszéltük, hogy nem stresszelünk rá erre a futamra. Ami jó, azt megtartjuk, ami rossz volt, azon pedig dolgozni fogunk, hogy kijavítsuk. Ebből az eredményből semmilyen következtetést nem szabad levonni, mi nem is tesszük.”

A Tóth Márton, Mike Róbert, Vasbányai Henrik és Németh Szabolcs alkotta kenus négyes – a tavalyi Eb-diadalt követően – ezúttal harmadikként zárt a fehéroroszok és a románok hajója mögött 1000 méteren.

Az élete első felnőtt világversenyén szereplő, ifjúsági olimpiai bajnok kajakos, Farkasdi Ramóna remekül helytállt, negyedik lett 1000 m-en, a Sáfrán Mátyás, Nagy Péter kenus duó pedig hatodikként ért célba egy kilométeren. A pénteki nyitónapon még szintén rosszullétre panaszkodó kenus, Varga Dávid nyolcadik lett az 1000 m-es döntőben.

A szombati B döntőkben a magyarok közül egyedül Slezsák István (K-1) volt érdekelt, ő hetedik helyével összesítésben 16.-ként zárt.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 422 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: