< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Spanyol bosszú készül a 2000-es búcsúért

| Mobile | RSS

Spanyol bosszú készül a 2000-es búcsúért

2012. június 23. | hozzászólás | Sport

A mai napon a címvédő is megkezdi szereplését az Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszában: Spanyolország revánsot vehet a 2000-es belga-holland kontinensviadal elődöntőjében elszenvedett vereségért Franciaországon.

Ugyanis hiába tartják sokan a torna favoritjának Del Bosque együttesét, a történelem a Benzemáék sikerét jósolja. A két alakulat eddig három alkalommal találkozott az Európa-bajnokságok történetében, ebből kétszer a franciák kerültek ki győztesen. A múlt azonban nem perdöntő, és a jelen Fabregasék győzelmét valószínűsíti.

Ráadásul ismét áll bál a franciáknál: a Svédország elleni vereséget követően az öltözőben ordítozó játékost Ben Afrát haza kellett zavarni Laurent Blanc kapitánynak, aki a válogatott kispadján első vereségét szenvedte el az északiak ellen. Mindenesetre a spanyolok nehéz meccsre számítanak.

“Nehéz meccset várok, de éhesek vagyunk a sikerre. Franciaországnak erős csapata van, de igyekszünk majd minél többet birtokolni a labdát és kihasználni a lehetőségeinket” – jelentette ki Iniesta.

Az angol válogatottat a tornát megelőzően a szakértők nagy része sem várta a legjobb négy csapat közé, azonban Roy Hodgson együttesének vasárnap sikerülhet rácáfolnia a pesszimista jóslatokra. Az immár Rooneyval megerősített háromoroszlánosok megnyerték a D csoport küzdelmeit, amivel sikerült elkerülniük Spanyolországot, viszont cserébe megkapták az eddig kellemes csalódást okozó olaszokat. Mindenesetre gólgazdag mérkőzésre annak ellenére sincs túl nagy esély, hogy Gerrardék öt, Cassanoék pedig négyszer zörgették meg az ellenfelek hálóját, ugyanis előbbiek a svédeknek rúgtak hármat, utóbbiak az íreknek kettőt, ezen kívül mindkét csapat csupán két-két találatot jegyez. A britek hálóőre elárulta, mi lehet a sikerük titka.

“Eddig jó úton haladtunk, folyamatosan jobb formába lendültünk. Továbbra is szeretnénk folytatni ezt a javulást. Az ellenfélnél a csapattársam, Balotelli remek játékos, de Lescott pontosan tudja, hogyan kell őt semlegesíteni” – közölte Joe Hart.
A kérdés tehát az, hogy a két masszív védelemmel rendelkező, de támadásban az eddigiek során kevésbé brillírozó együttes közül melyik léphet tovább a legjobb négy közé?

NÉPSZAVA-információ /

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 239 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: