< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Visszaadja a pályázaton nyert földet a fideszes képviselő felesége

| Mobile | RSS

Visszaadja a pályázaton nyert földet a fideszes képviselő felesége

2012. június 24. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Lemond az elnyert 34 hektáros balatonvilágosi szántó haszonbérleti jogáról Szedlák Attila fideszes országgyűlési képviselő felesége, aki ezt a családját ért politikai támadásokkal indokolta. A Jobbik egy szombati sajtótájékoztatón még azért emelt szót, hogy a képviselő mondjon le a mandátumáról, mert családja úgy nyert termőföldet a Nemzeti Földalaptól, hogy nem is foglalkozik életvitelszerűen gazdálkodással.
Minőségirányítási Igazgató

A pályázatomat jóhiszemű és tisztességes szándékkal, földművelés és állattartás céljából nyújtottam be. Látva azonban, hogy mindenféle politikai támadás éri a családomat, lemondok az említett szántó haszonbérleti jogáról” – mondta Szedlák Bernadett az MTI-nek.

A jobbikos Magyar Zoltán szombati sajtótájékoztatóján azt közölte: pártja úgy látja, le kellene mondania Szedlák Attila fideszes országgyűlési képviselőnek, mert véleményük szerint visszaéléseken keresztül jutott a családja állami termőföldekhez a Nemzeti Földalaptól. Szedlák Attila képviselő gyógypedagógus felesége összesen 34 hektárnyi termőföld használati jogát nyerte el a földalap pályázatán, de – mint azt Magyar Zoltán mondta – a fideszes politikus családjának bevallottan nincs gazdálkodási tapasztalata, ráadásul lakóhelyüktől három faluval arrébb találhatók az elnyert földek.

A Szedlák Bernadett által elnyert haszonbérleti pályázatról a Blikk számolt be pénteki számában. A Jobbik szerint fel kellene oldani a földpályázatok titkosítását, jogorvoslati lehetőséget kell biztosítani a hasonló esetek miatt. Az ellenzéki párt követeli az összes szerződés felülvizsgálatát is.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 301 megnézve, 1 alkalommal mai nap |