< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Különös hadgyakorlat végítélet esetére Zombivá változtatta Maine lakóit egy Jamaicából eredő vírus

| Mobile | RSS

Különös hadgyakorlat végítélet esetére Zombivá változtatta Maine lakóit egy Jamaicából eredő vírus

2012. június 26. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Noha a szövetségi kormányzat hivatalosan tagadja a zombik létezését, Maine államban mégis “zombi apokalipszis” gyakorlatot rendeztek.

A környező nyolc megyéből mintegy 100 katasztrófavédelmi szakember gyűlt össze a csendes Bangor városkában. A helyzet egyszerű volt. Egy ismeretlen, Jamaicából eredő vírus érte el Maine államot, zombivá változtatva a fertőzötteket. Miután a szervezetbe jutott, a vírus gyorsan eléri az agyat, olyan zombivá változtatva a hordozót, ami csak egy dolgot akar: más embereket megharapni.

A katasztrófa-védelmiseknél kétféle vakcina volt – egy, ami megakadályozza, hogy a fertőzés elérje az agyat, a másik pedig visszaváltoztatja a zombit emberré. “Több államban, Texasban, New Yorkban, Illinoisban is történtek ilyen harapásos incidensek” – mondta el az egyik résztvevő. “Mindezek mellett egyre több áramkimaradás történik”.

Noha a fenti események mindössze gyakorlat keretein belül történtek ahol a helyi lakosok játszották a zombik szerepét, jó alakalom volt a katasztrófavédelem számára, hogy felkészüljenek egy valódi járványra. “Remek lehetőség volt, hogy kicsit másképpen csináljuk a dolgokat, de az alapelvek ugyanazok voltak, mint egy valódi vészhelyzetben” – mondta Kathy Knight az erőforrás központ igazgatója. A katasztrófavédelmiseknek “rá kellett jönniük mire van szükségük, hogyan reagálnak és miképpen osszák meg erőforrásaikat, hogy a vészhelyzetre képesek legyenek érdemben reagálni”.

A gyakorlat előtt néhány héttel az USA Járványügyi Központja hivatalosan cáfolta a zombik létezését, mivel a közelmúltban történt gyomorforgató bűntények miatt az interneten egyre több pletyka kezdett el keringeni a kitört apokalipszisről.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 254 megnézve, 2 alkalommal mai nap |