< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Miskolc segélykiáltása: gyanús ügyek tömege borzolja a kedélyeket

| Mobile | RSS

Miskolc segélykiáltása: gyanús ügyek tömege borzolja a kedélyeket

2012. június 28. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Összesen hetvenhét ügyben tesz feljelentést az MSZP miskolci Demokrácia Központja. Forintosítva mintegy három és fél milliárdról van szó, de továbbra is várják a lakosságtól a gyanús esetek feltárását.

Miskolc segélykiáltásaként jött létre a Demokrácia Központ, a már működő budapesti “rokona” mintájára – tájékoztatta a STOPot dr. Simon Gábor szocialista országgyűlési képviselő. Kijelentette, hogy ugyan a fővárosi ügyek nagyobb figyelmet kapnak, de a végvárakban is folyik a diktatúra kiépítése. A politikus szerint Budapesten elsősorban az Alkotmánybíróság és az Állami Számvevőszék ad témát a sajtónak, így kevesebb figyelem marad a vidéki kiskirályokra.
Mind mondta, Miskolcon például igencsak megroppantották a demokratikus intézményeket – megszüntették a képviselők interpellálási- és napirend előtti felszólalási lehetőségét, és csökkentették a lehetséges hozzászólások számát is. Simon hangot adott annak a véleményének, hogy közben egyre több furcsa ügy borzolja a kedélyeket, amiről a szigorított szabályozás miatt a képviselők egyre kevesebbet tudhatnak. Írásbeli kérdéseinkre pedig – ha egyáltalán kapunk feleletet – akkor is késve érkező vagy semmitmondó válaszok érkeznek – mondta a szocialista képviselő.

Ezért volt szükség a Demokrácia Központra, amely várja a lakosság bejelentéseit az antidemokratikus ügyekről – tette hozzá dr. Simon Gábor. Közölte, hogy ezeket a szocialisták által felkért szakemberek kivizsgálják. Eddig 116 bejelentés érkezett, ebből 77 esetben fordultak végül segítségért a nyomozó hatóságokhoz, több mint az ügyek felében hűtlen kezelés miatt került sor feljelentésre. A központ egyébként ingyenes jogsegély szolgálattal is a rászorulók rendelkezésére áll.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 238 megnézve, 1 alkalommal mai nap |