< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Súlyos támadás történt Magyarországon: Leállt a sportoló légzése Sakkozó bántalmazása – Gyanúsítottként hallgat ki két rendőrt az ügyészség

| Mobile | RSS

Súlyos támadás történt Magyarországon: Leállt a sportoló légzése Sakkozó bántalmazása – Gyanúsítottként hallgat ki két rendőrt az ügyészség

2012. június 28. | hozzászólás | Közélet

Gyanúsítottként hallgat ki a jövő héten két rendőrt a Szaúd Mohamed al-Marzúkival június elején Újszegeden történtekkel kapcsolatban az ügyészség; az egyesült arab emírségekbeli sakkvezető azt állítja, hogy június elején rendőrök bántalmazták a Tisza-parti városban – közölte Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére.

Az intézkedés során jelen lévő harmadik rendőrt tanúként hallgatják meg a hatóságok – mondta a szóvivő.

Az ügyészek az eset helyszínén, a Szent-Györgyi utcában kikérdeznek egy férfit is, aki a térfigyelő kamerák felvétele alapján láthatta a történteket – tette hozzá.

Az ügyben bántalmazás hivatalos eljárásban bűntett gyanúja miatt indított nyomozást a szegedi nyomozóügyészség ismeretlen elkövető ellen.

A sportvezető a tizennyolc éves Szálim Abdur-Rahmánt kísérte el Szegedre, ahol a fiatalember Lékó Péterrel készült az augusztusi athéni junior sakkvilágbajnokságra.

Szaúd Mohamed al-Marzúki korábban közölte, nem kíván nyilatkozni az őt ért támadásról a magyar sajtónak; a kórház az állapotáról sem adhatott felvilágosítást.

Az arab ország The National című lapjának korábbi beszámolója szerint a férfinak a bántalmazás során öt bordája tört el, a mellkasán és a hátán több zúzódás keletkezett, és asztmás lévén a verés közben rövid időre a légzése is leállt.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) szóvivője az újságcikkre reagálva közölte, a hatályos jogszabályok alapján a folyamatban lévő eljárással kapcsolatban kizárólag az ügyészség adhat tájékoztatást. Szenti Szabolcs akkor úgy fogalmazott, a sajtóban megjelent nyilatkozatokat a CSMRFK akkor sem kommentálhatja, ha egyébként szívesen tenné, mivel több állítást cáfolni tudna.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 240 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: