< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Vissza a munka világába! Állás- és képzésbörzét rendez holnap a megyei munkaügyi központ

| Mobile | RSS

Vissza a munka világába! Állás- és képzésbörzét rendez holnap a megyei munkaügyi központ

2012. június 28. | hozzászólás | Közélet

A munkaerőpiacon hátrányos helyzetben lévők foglalkoztatása a célja annak a holnapi állásbörzének, amelyet munkavállalóknak és munkáltatóknak rendez a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ szegedi központja. A péntek délelőtti, szegedi rendezvény csak az egyik állomása a megye valamennyi munkaügyi kirendeltségét érintő börzesorozatnak, és csak egyik eleme a TÁMOP 1.1.2 támogatásával megvalósuló számos további programnak.
A holnap, reggel 9-kor kezdődő állásbörze célcsoportjai azok az álláskeresők, akik alacsony iskolai végzettségűek, pályakezdők, 25 év alattiak, 50 év felettiek, GYES-ről, GYED-ről, ápolásból visszatérők, FHT támogatásban részesülők, valamint tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek. Közülük több száz érdeklődőt várnak a Bocskai utcai székházba (Szeged, Bocskai u. 10-12). Nyolcvan munkáltató is jelezte részvételét, köztük olyanok is, amelyek egyúttal az ott megjelenő álláskeresők között meghallgatást tartanak. Az állás- és képzési börzén a munkaügyi központ munkatársai megismertetik az érdeklődőkkel a szabályos önéletrajzírást, idegen nyelvi szintfelmérőt tölthetnek ki, munkajogi kérdésekben tájékozódhatnak, illetve az uniós munkavállalással kapcsolatos információkat is kaphatnak a helyszínen.
A TÁMOP keretből megvalósuló Csongrád megyei program célja, hogy a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű személyeket visszasegítse a munka világába. A megyében ennek jegyében 2012. május 1-től indult programba 2015. április 30-ig 3840 álláskereső bevonását tervezik. Kiemelt figyelmet szentelnek a roma származású álláskeresők bevonása, amely megyei szinten 459 főt jelent. A programelemek sokfélék: képzést, támogatott foglalkozást, vállalkozóvá válást biztosítanak.
A Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjában megvalósuló TÁMOP 1.1.2 “A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)” elnevezésű projekt 2012. évi támogatásokra felhasználható 1 001 397 156 forintos keretét, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának kérelme alapján, a Nemzetgazdasági Minisztérium 120 000 000 Ft-tal megnövelte.
Holnap, a hivatalos megnyitó előtt, 8.30 perckor dr. Polner Eörs, a Csongrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója és dr. Zámbó Anita a Munkaügyi Központ vezetője tart sajtótájékoztatót az I. emelet 40-es termében az aktuális munkaerő-piaci helyzetről, a börzéről és a program keretében megvalósuló egyéb eseményekről.

Varga Márta
kommunikációs vezető
Csongrád Megyei Kormányhivatal
6741 Szeged, Rákóczi tér 1.
tel: 62/562-604

Leave a Reply 359 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: