< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Bűnügy-kábítószer-korrupció Előzetes letartóztatásba került egy rendőr kábítószerrel visszaélés miatt

| Mobile | RSS

Bűnügy-kábítószer-korrupció Előzetes letartóztatásba került egy rendőr kábítószerrel visszaélés miatt

2012. június 29. | 1 Hozzászólás | Közélet

Budapest, 2012. június 29., péntek (MTI) – Előzetes letartóztatásba került egy rendőr és négy civil kábítószerrel visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt – erősítette meg az MTI információját Balogh Zoltán katonai ügyész pénteken.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője közölte: a főügyészség a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) feljelentése alapján még vasárnap indított nyomozást szolgálatban kötelességszegés vétsége és más bűncselekmény gyanúja miatt egy rendőr ellen, és kiderült, ehhez az ügyhöz kapcsolódik az NNI-nél már korábban elindított, kábítószerrel visszaélés miatti nyomozás, ezért az ügyeket egyesítve folytatták az eljárást.
Balogh Zoltán hozzátette, a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa pénteken elrendelte az ügyben érintett rendőr és négy polgári személy előzetes letartóztatását.
A főügyészségi katonai ügyész a nyomozás érdekeire hivatkozva sem a rendőr szolgálati helyéről, rangjáról, illetve beosztásáról, sem pedig az ügyben érintett civilekről nem kívánt bővebb tájékoztatást adni.
Az MTI úgy tudja, a rendőrt a magas beosztású rendőrtiszteket is érintő korrupciós ügyben begyűjtött információk alapján a rendőrség belső elhárításának, a Nemzeti Védelmi Szolgálatnak jelzésére kezdték el figyelni. Az operatív eszközökkel végrehajtott nyomozás során egyszerre több helyszínen is tartottak házkutatást.
A rendőrt a nyomozás eddigi adatai alapján kábítószerrel visszaélés bűntettével és szolgálatban kötelességszegés vétségével gyanúsítják, míg a többiek ellen szintén kábítószerrel visszaélés miatt indult eljárás.
Balogh Zoltán százados az MTI-vel azt közölte, a még kezdeti szakaszban lévő nyomozás előreláthatólag több hónapig fog tartani.

MTI

Leave a Reply 760 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: