< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Kormány-reagálás Kormányszóvivői Iroda: alaptalanul vádaskodik az LMP, a Szolidaritás és a 4K!

| Mobile | RSS

Kormány-reagálás Kormányszóvivői Iroda: alaptalanul vádaskodik az LMP, a Szolidaritás és a 4K!

2012. június 30. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Budapest, 2012. június 30., szombat (MTI) – Alaptalanul vádaskodik és valótlanságokkal mozgósít az LMP, a Szolidaritás és a 4K! – közölte az MTI-vel szombaton a Kormányszóvivői Iroda, hangsúlyozva, hogy a kormány elkötelezett a családokat és a dolgozni vágyókat támogató új munka törvénykönyve, a családokat és vállalkozásokat támogató adópolitika és egy kiszámítható költségvetés megvalósulása mellett.

Az LMP, a Szolidaritás és a Negyedik Köztársaság (4K!) a vasárnap életbe lépő munka törvénykönyve és a sárgacsekk-adó ellen tiltakozott szombaton Budapesten. Egy iratmegsemmisítővel vágták szét a munka törvénykönyvét és a mintegy 100 résztvevő sárga csekkekkel ragasztgatta tele a Nemzetgazdasági Minisztérium bejáratát.

“Az egykulcsos, arányos adórendszer a középosztály erősítése érdekében került bevezetésre” – írta a Kormányszóvivői Iroda, hozzátéve, hogy a kormány nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a munkát terhelő adók súlya tovább csökkenjen, a közvetett, fogyasztási és forgalmi típusú adók súlya pedig növekedjen.

A három új adónem (tranzakciós, távközlési és biztosítási) bevezetésével a kormány hosszú távon fenntarthatóvá teszi a költségvetés bevételi oldalának stabilitását – fűzték hozzá.

“A kormány mindig az állampolgárokat szolgálta, nem pedig valamilyen egyéni részérdek szolgálatába állította az ország erőforrásait.” Ha bárki – akár az LMP, akár a Szolidaritás, akár a 4K! – úgy látja, hogy bármely cég, személy kapcsán bűncselekmény elkövetésére utaló jelek merülnek fel, akkor tegye meg a szükséges jogi lépéseket – közölték.

MTI

Leave a Reply 544 megnézve, 1 alkalommal mai nap |