< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Oktatás-társadalmi felzárkózás Ma zárul a Bizalom és munka telepprogram

| Mobile | RSS

Oktatás-társadalmi felzárkózás Ma zárul a Bizalom és munka telepprogram

2012. június 30. | 1 Hozzászólás | Közélet

Budapest, 2012. június 30., szombat (MTI) – Ma zárul a Bizalom és munka elnevezésű telepprogram, amelynek keretében az ország nyolc szegregált településrészén több mint száz épület újult meg – közölte a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) kommunikációs osztálya az MTI-vel.

Mint írták, a TKKI – Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságának háttérintézménye -, a helyi önkormányzatok, a civil szervezetek, az egyházak és a vállalkozások együttműködésével megvalósuló féléves program Ózdon a Velence- és Hétes-telepen, Tiszaroffon, Szolnokon a Motor utcában, Baranya megyében Komlón és Vajszlón, Nyíregyházán pedig a Huszár- és a Keleti lakótelepen valósult meg.

A TKKI által megvalósított mintaprogramot a mélyszegénységben élő, hátrányos helyzetű családok felzárkózásának segítésére dolgozta ki a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság.

A közlemény szerint a projekt során a helyiek felújítottak 119 házat és közösségi programokat biztosító 26 létesítményt, valamint hatszázan vettek részt képzésekben, közülük 360-an tanúsítványt is szereztek. A program végén Nyíregyházán állásbörzét szerveztek, ahol már munkaszerződéseket is kötöttek helyi vállalkozók a képesítést szerzőkkel.

A szociális munkások folyamatosan részt vettek a helyi közösségek életében, és a telepeken élők bevonásával valósították meg a szociális és közösségi programokat, a házak felújítását, továbbá a foglalkoztatottság javításáért a felzárkóztató és a képességfejlesztő képzéseket.

A gyakorlatcentrikus, elsősorban építőipari képzéseknek köszönhetően a résztvevők ezentúl többi között falazási, hőszigetelési, festési és mázolási munkákat is el tudnak végezni, és elsajátították a konyhakertművelést és a kisállattartást is.

MTI

Leave a Reply 725 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: