< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Balest-autópálya Baleset Siófoknál – Négy kórházba vitték a tíz sérültet

| Mobile | RSS

Balest-autópálya Baleset Siófoknál – Négy kórházba vitték a tíz sérültet

2012. július 1. | hozzászólás | Közélet

Kaposvár, 2012. július 1., vasárnap (MTI) – Négy kórházba, Székesfehérvárra, Kaposvárra, Siófokra és Veszprémbe szállították az M7-es autópályán vasárnap hajnalban történt baleset tíz sérültjét – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Karsay Kornél vasárnap az MTI-vel.

Egy magyar kisbusz hátulról nagy erővel nekiütközött egy a külső sávban haladó román kisbusznak Siófok külterületén. Az egy óra körül baleset helyszínén az utat teljes szélességében lezárták, a forgalom reggel hat óra előtt indul meg.

A balesetben a román kisbuszban utazók közül két gyermek – egy hatéves kislány és egy tízéves fiú – vesztette életét, nyolcan súlyosan megsérültek, a magyar kisbusz utasai közül hárman súlyosan, egy utas könnyebben sérült meg.

A kaposvári kórház ügyeletes főorvosa, Győrffy Károly az MTI vasárnap délelőtti érdeklődésére annyit közölt, hogy három sérültet hoztak a kórházba, az ellátásuk folyamatban van. Arról, hogy milyen állampolgárságúak, és milyen fokú sérülést szenvedtek, illetve milyen beavatkozásokra van szükség, a főorvos nem adhatott felvilágosítást.

A siófoki kórház vezető ügyeletes főorvosának tájékoztatása szerint hozzájuk két súlyos sérültet, egy 37 éves román állampolgárságú férfit és egy feltehetően szintén román állampolgárságú nőt vittek a mentők. A férfit vasárnap délelőtt műtétre készítették elő, nyílt lábszártörése van és hasi zúzódásokat is szenvedett. A nő állapota stabil, lapocka- és koponyasérülést szenvedett, de esetében műtétre nincs szükség – mondta a főorvos.

A székesfehérvári kórházba ugyancsak két sérültet szállítottak a mentők, állapotuk kielégítő – közölte az intézmény ügyeletvezetője.

Jéhn Ákos elmondta: egy fiatalkorú és egy felnőtt sérültet szállítottak hozzájuk, mindkettejüket a traumatológián ápolják. Műtéti beavatkozásra egyikük esetében sem volt szükség, megfigyelés alatt tartják őket.

A veszprémi Csolnoky Ferenc kórházban az MTI érdeklődésére mindössze annyit közöltek, a hozzájuk vitt sérültek jól vannak.

MTI

Leave a Reply 296 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: