< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Lilith – az alvilági istennő

| Mobile | RSS

Lilith – az alvilági istennő

2012. július 1. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Egy szarvakkal ellátott nőt látunk a képen piros fénnyel megvilágítva.

Ez a démonnő a babiloni mítoszokból ismert.

Lilith egy démonnő, aki a babiloni mítoszokból ismert. Különböző írásokból az derül ki, hogy ő volt az első asszony Ádám oldalán. Az engedetlensége miatt azonban egész másképp alakult a történet. A „Lilith” név héber eredetű, és annyit jelent, hogy „éjszakai démonnő”. Ebből már kiderül ennek a démonnőnek a lényeges jellemvonása. A babiloni mítoszokból kiindulva a lény az iszlám és zsidó írások szerint is az első nő volt Ádám oldalán. Csak volt egy kis probléma: Lilith a saját szabályait követte, és az engedetlensége miatt hamar lecserélték Évára.

Lilith egy sötét nőalak

Az asztrológiában a démont nagyon erősnek, hatalmasnak tartják. Egyrészt lenyűgözően erős, másrészt egy kiszámíthatatlan sötét nőalak. A nőkből az emancipáltat hozza elő, a férfiak között gyakran félelmet és ijedelmet kelt. Ezzel képviseli azt a rendkívül erős ellentmondást, ami az emberekben is jelen van. A jót és a gonoszt a lehető legtisztább formában.

Az optikai megjelenési formája megfélemlítő. Szarvai vannak a fején, egy rúd és egy gyűrű a kezében. A rúd és a gyűrű szimbolizálják a férfit és a nőt. A démonnő lelógó szárnyakkal is rendelkezik. Ez az alvilágban betöltött istennői státuszára utal. A lábai sem veszélytelenek: szörnyű madárkarmokból állnak.

Bosszú emberáldozattal

Ezen a démonon semmi örömteli nem található, talán azon kívül, hogy erőssé teszi a nőket. A lelki békéje mások számára többnyire borzalmat jelent. Ezt feltehetően az váltotta ki, hogy Isten száműzetésbe küldte őt. Egy átok szállt rá, amely megfosztotta őt az utódjától. Azóta főleg az újszülöttek nincsenek tőle biztonságban. Lilith emberáldozatot használ, hogy bosszút álljon. Goethe Faustjának egyik jelenetében Mefisztó határozottan figyelmezteti Faustot a misztikus lényre. Lilith a démon, a boszorkány, a nő és a bosszúálló – egy olyan alak, akivel nem szeretnénk összetűzésbe kerülni.

forrás:im.hu

Leave a Reply 302 megnézve, 2 alkalommal mai nap |