< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: A 40 fokot ostromoljuk jövő vasárnapig

| Mobile | RSS

A 40 fokot ostromoljuk jövő vasárnapig

2012. július 2. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Fülledt időjárás lesz jövő vasárnapig az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint. 30 Celsius-fok alá alig megy a hőmérséklet, enyhülést hozó zápor, zivatar és szél csak elvétve lesz.

A jelenlegi előrejelzések szerint a következő napokban országszerte 34-39 Celsius-fok lesz, néhol még jövő vasárnap is 35 fok felett alakulhat a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap.

Hétfőre virradóra 18-25 fok várható, a nap folyamán 34-39 fokig emelkedhet a hőmérséklet, elsősorban a Duna-Tisza közének déli részén még ennél is melegebb lehet. Emellett várhatóan az UV-B sugárzás is extrém erős lesz. A meteorológiai szolgálat hétfőre már az ország egész területére harmadfokú figyelmeztetést adott ki, mivel a napi középhőmérsékletek tartósan 27 fok felett (az előrejelzések szerint 30 fok körül) alakulnak.

A kánikula a jövő hét végéig folytatódik. Légköri front nem várható, legfeljebb elvétve fordulhat elő zápor, zivatar. Erősebb széllökések is csak a zivatarok kíséretében alakulhatnak ki. Kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken is 39 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Az előrejelzések szerint pedig még szombaton is 31-38, vasárnap 30-35 fok körül alakulnak a maximumok.

Az országos tiszti főorvos csütörtökön kiadott utasítása szerint a hőségriadó szerda éjfélig lesz érvényben.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 389 megnézve, 1 alkalommal mai nap |