< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: …avagy a mese folytatódik Mekk Elek, csipike, és a mézes mackó…

| Mobile | RSS

…avagy a mese folytatódik Mekk Elek, csipike, és a mézes mackó…

2012. július 6. | hozzászólás | Kultúra

…avagy a mese folytatódik
Mekk Elek, csipike, és a mézes mackó…

Az erdei tisztáson egybegyűlt állatok szavazásra gyülekeztek. Mézes mackó beszámolót tartott. Az állatok körében nem mindenkinek nyerte el a tetszését a viselkedése. Mikor megválasztották, nem fogyott ki az ígéretekből… – ám ebből nem lett semmi. – legyintett a hangya. Hangzavartól alig lehetett hallani egymás hangját. A farkas ordított, az oroszlán üvöltött, egyszóval mindenki a maga igazának akart nyomatékot adni. A gyengébb állatok, mint a cickány, egér, patkány meghúzódtak s figyelőálláspontra helyezkedtek.
Böngyike meglökte Katit,- nem figyelsz?
– De, de, de figyelek. Azon gondolkodtam, kiről szólnak a történetek.
– Ahogy haladunk beljebb, s egyre beljebb a mese szép kerek világába, annál érdekesebb lesz e történet s a közszereplők jelleme mutatja meg… a mondatát nem tudta befejezni, mivel Kati közbevágott
– Én most szeretném tudni!- kért határozottan.
– Nekem is végig kellett hallgatnom… vásárlás közben. Képzelheted, milyen zaklatott voltam. – majd a pincér felé intett.
– Kérnek még valamit?
– Legyen, szíves hozzon két hideg egyveleget. A pincér szótlanul távozott. A két nő – igazi erotikus csodák- szótlanul bámult ki az ablakon. Az utca az emberáradattól hömpölygött. Vidám, gondtalan délelőtt, gondolták. Vártam a barátaimat, mivel a hír szét akart feszíteni. Valakinek el kellett mondanom az engem ért megtiszteltetést.
– Parancsoljanak hölgyeim.
– Köszönjük. – válaszolt Kati. Na, akkor folytatod az izgalmas történetet.
– Természetesen!
Mézes mackó megnyitotta az erdei kupaktanácsot. Félre beszélt, mint mindig. A közönség unta már az ön dicséretet, a tömjénezést. Az ön dicséret büdös. – súgta a borz. Helyeselt a szaros szájú görény. Halljuk, halljuk kezdtek zúgolódni az állatok.
– Hallottad, – mondta a rücskös varangy – azzal a nyolc általánossal dicsekszik!
– Nem mondod? – képedt el a teknősbéka.
– Mért ne mondanám!
– Hol hallottad?- kíváncsiskodott a ló
– A tóparton, mikor ott köpködte a magot a szaros száj a görény a kecskebékával, meg a varangyal. Először síri csend, később kitört a röhögés! A lármázás a tetőfokára hágott. A nagyképűsége-beképzeltsége nem ismert határokat! Aki kritikai nézetet, mert mondani a karlendítő, nyakbillentő társulatban, annak… legyintett a törpe rücskös varangy. – Úgy van, úgy van, helyeselt a görény szaros száj.
– Pont te brekegsz. Te, jellemtelen nyálas szemét. –zümmögött a szúnyog!- s később, gyilkos vagy, gyilkos vagy, gyilkos vagy, szavakat skandálta a szúnyog társadalom.
A törpe rücskös varangy, a kecskebékával együtt később beugrott a szaros vízbe. Sajnos az emberek a csatornába engedik, szivattyúzzák a fekáliát, mivel nem szándékoznak fizetni az elszállításáért. Az erdei vezetőség – mézes mackóval, a törvény őrével, csipikével – egyetértésben minden vizsgálatot úgy hárított el, hogy rászedte a hivatalokat, akik „természetesen hittek” a jellemteleneknek.
A mézes mackó most is pöffeszkedett, improvizált. Mindenkihez dörgölődött, azonban nem vette fel a villamos. Az lehetett a gondolata:- felfelé nyalni, lefelé taposni. E – tézist, mi, még állatok sem viseljük el! – szólt közbe a sakál.
– Te ugatsz! Mikor nálad dolgozik a bolond kecske. Nincs bejelentve! Adót nem fizetett még soha!Veszélyezteti az állatok életét a kontárkodásával! A mackó is nyalja a seggét, (!) csak azért, hogy a bejelentőnek ne legyen igaza! Az álbarátja is helyesel, pedig az képzett törvény őr.
– Le kell váltani őket a következő választásokon! – jelentette ki határozottan a róka.
– Fogd be azt a behízelgő pofádat – kajabált közbe csipike, az erdő gondnoka.
– Te sem vagy Hófehérke! Ott dolgoztatsz putriban, az ideg kezelt kecskénél. A lányod meg sutyiban vág hajat! HIHIHIHI. Levágod a disznót s kiméred, – sziszegett a kígyó.
– Semmi közöd hozzá!
– Van. – jött a határozott sziszegés. Nyalod a mézes mackó méztől dagadt seggét. Te seggnyaló!
– Hallottátok, – kiabált a patkány – a nyúl felírta a kocsik rendszámát, akik a nem normális, bolond kecskéhez járnak a cuccokkal.
– Tudjuk.
– Mostanában a sakál nem küldi az autóit, hanem odarendeli a vágóhídra s az onnan a szekerével hordja, a putriba a cuccot, vagy ott helyben kontárkodik.
A teknős jelentette, a csőrmesternek, hogy rá kell nézni a szekérre! A csőrmester elrendelte az erdő megfigyelést.
– Rendeléseket kap telefonon a büdös bolond kecske, s ugrik a szekérre.- mondta a borz.
– Ezt honnan tudod? – kérdezte szalamandra.
– Hát..hát…hát a szaros szájú görény az élettársa terjeszti az erdőben. Megkért mindenkit, ezentúl telefonon rendeljék meg a javítani valót. Punk tum!
folytatjuk
2012.július 06 -oil-

Leave a Reply 348 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: