< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Kísérletek A Klubrádiót nyilvánvalóan el akarják hallgattatni

| Mobile | RSS

Kísérletek A Klubrádiót nyilvánvalóan el akarják hallgattatni

2012. július 6. | hozzászólás | Kultúra

A vitatott magyar médiahatóság megvonja a hullámsávot a rendszert bíráló Klubrádiótól, amely ily módon nem pályázhat a 95,3-as frekvenciára.
A vitatott magyar médiahatóság megvonja a hullámsávot a rendszert bíráló Klubrádiótól, amely ily módon nem pályázhat a 95,3-as frekvenciára – írja a Süddeutsche Zeitung. A hivatkozási alap: a pályázati anyag nem minden oldalát írták alá és hibás az oldalak számozása is. A Médiatanács, amely kizárólag az Orbán-féle Fidesz szövetségeseiből áll, decemberben közölte, hogy az adott hullámhosszat az addig teljesen ismeretlen Autorádiónak ítéli oda. Utána sok ezren vonultak az utcára a Klubrádió védelmében. Februárban a bíróság úgy döntött, hogy a rádió új frekvenciát kap, márciusban a fellebbezési hatóság jogtalannak minősítette, hogy az Autórádiót hirdették ki győztesnek. Ezek után a Médiatanácsnak oda kellett volna adnia a Klubrádiónak a szóbanforgó sávot, ám a testület ehelyett új pályázatot írt ki és most kizárta a rendszerrel szembenálló adót a küzdelemből. Arató András ezek után azt közölte, hogy a döntést nem hagyják annyiban, és hogy ő mind a 215 oldalt aláírta és számozta. A Médiatanácsot az új médiatörvény alapján hozták létre, utóbbi 2011 januárjában lépett hatályba és nemzetközi tiltakozást váltott ki.

A Der Standard szintén a Klubrádió ügyével foglalkozik: mint írja, a médiahatóság ismét fellép az ellenzéki adóval szemben, a Klubrádiót nyilvánvalóan el akarják hallgattatni – ezzel a címmel számol be a lap arról, hogy a kormány ellenőrzése alatt álló MNHH újból nehézségeket támaszt az adóval szemben. Most éppen azzal kísérletezik, hogy új játékszabályokkal némítsa el. Alaki hibára hivatkozva ugyanis kizárta az új pályázatból, jóllehet a bíróság márciusban jogerős határozatot hozott a Klubrádió javára és kötelezte a hatóságot, hogy a frekvenciát adja oda a Klubrádiónak. Az egyetlen ellenzéki magyar rádió feje fölött függő fenyegetés, vagyis a leállítás, nemzetközi méretekben is bírálatokat váltott ki. A Médiatanács különben kizárólag Orbán Viktorhoz hű tagokból áll.

forrás:168 óra.hu

Leave a Reply 215 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: