< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: “Szégyellem, hogy ebben az országban kell élnem”

| Mobile | RSS

“Szégyellem, hogy ebben az országban kell élnem”

2012. július 11. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Hihetetlen, mégis igaz! Ebben az országban akadnak emberek, illetve csoportosulások, akik internetes listákat készítenek közéleti személyiségekről, vélt vagy valós vallási hovatartozásuk alapján. Ezek a listák személyiségi jogot sértenek, etikai kérdést is feszegetnek, nem beszélve arról, hogy a több ezres tagságot számláló zsidó lista fűt-fát felvonultat, az alaposság teljes hiányát mutatva.

Ami mégis a leginkább megrázó, hogy az internetes kereső elsőként ajánlja fel az oldalt, ha rákeresünk a “zsidó” szóra. Az Új Ász megkereste Balázs Klárit és Bajor Imrét a témával kapcsolatban, mivel ők is helyet kaptak a felsorolásban.

– Láttam már a listát, és amikor átfutottam, elsőre nevethetnékem támadt, mert tényleg mindenki rajta van, olyanok is, akik semmilyen módon nem köthetőek a zsidósághoz – kezdte Balázs Klári. – A második percben már dühös lettem, mert nem értem, hogy ebben az országban ez hogyan történhet meg. Borzasztó, hogy néhány szűk látókörű, primitív és tájékozatlan ember képes létrehozni ilyen oldalakat anélkül, hogy ezt megpróbálná bárki megakadályozni. Én magam egyébként keresztény vagyok, de a zsidóság nevében kérem ki magamnak ezt a gyalázatot. Rajta vagyok a listán, és ez nem is zavar. Ha kell, hordani fogom a sárga csillagot, és erre kérek minden jóérzésű magyar embert – vallástól, felekezettől függetlenül! Mutassuk meg a világnak, hogy itt emberek élnek, és nem teszünk különbséget semmilyen alapon sem! – nyilatkozta a napilapnak feldúltan az énekesnő.
Bajor Imre szintén keményen bírálta a lista létezését.

– A dolog érdekessége az, hogy ma valójában inkább szeretne az ember ezen a listán lenni, mint nem, hiszen akik rajta vannak, biztosak lehetnek abban, hogy európai szellemiséget képviselnek ebben a posványban. Az, hogy ide jutottunk, egyenes következménye bizonyos politikai eseményeknek, amelyeket nem fejtenék most ki. Talán a miniszterelnököt kellene megkérdezni, komolyan gondolja-e, hogy demokráciában élünk, és hogy nincs antiszemitizmus ebben az országban. Valakinek végre tennie kéne valamit ez ügyben, de nem történik semmi. Szégyellem magam, amiért ebben az országban kell élnem. Sajnos lassan, de biztosan kiírjuk magunkat Európából, és még csak észre sem vesszük – fakadt ki a színész.

forrás:hírposta.hu

Leave a Reply 308 megnézve, 1 alkalommal mai nap |