< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Rasszizmus: összeverték a TV2 sztárját

| Mobile | RSS

Rasszizmus: összeverték a TV2 sztárját

2012. július 12. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Egy kongói férfi és egy budapesti lány harminchat évvel ezelőtt egymásba szeretett. A család először kiborult, de amikor megszületett Kembe Sorel, helyreállt a béke, mindenki megnyugodott és megértette, hogy igenis működik a kapcsolatuk, amit az elmúlt évtizedek is igazolnak. A Jóban Rosszban című sorozat Kalem doktora a hot! magazinnak mesélt arról, hogy származása miatt több támadás is érte.

– A lakótelepen két banda volt. Tudták, mikor, hol, merre járok. Amikor először kötöttek belém, egyedül voltam egy tucat emberrel szemben. Nem kíméltek, agyba-főbe vertek. Édesapám azt mondta, védjem meg magam, mert inkább a börtönbe jön látogatni, mint a kórházba – idézi fel gyermekkora fájdalmas emlékeit Kembe Sorel, aki mostanában is azt tapasztalja, hogy a helyzet nem sokat változott. Bár kerüli a konfliktusokat, nem tűri, hogy a bőre színe miatt sértegessék.

– Tartok tőle, hogy a gyerekeimmel is előfordulhat, ami velem. Számíthatnak rá, de igyekszem majd segíteni nekik, fizikailag és lelkileg egyaránt. Csak ugyanazt tanácsolhatom a gyerekeimnek, amit nekem az édesapám: védjék meg magukat, és próbálják a javukra fordítani az esetleges előítéleteket – mondja a TV2 arca.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 229 megnézve, 1 alkalommal mai nap |