< Böngészés > Főoldal / főszerkesztő blogja, Irodalom, Kultúra / Blog article: Mézes mackó, a gabona nepper és az ideg kezelt kecske…

| Mobile | RSS

Mézes mackó, a gabona nepper és az ideg kezelt kecske…

Mézes mackó, a gabona nepper és az ideg kezelt kecske…

Böngyike kis szünetet tartott. – várta a hatást. Kati elmélázott a hallottakon. Tetszett a mese… gondolatai a szereplők körül viharzottak. E történetek a maga valóságában is előfordulhatnának az emberek között is.
Mi is ilyenek lennék; – egy kissé hangosan gondolkodott.
– Mit kérdeztél?
– Csak hangosan elmélkedtem a mesében szereplő állatokról.
– Amikor én hallottam a bolt előtt, nekem is devuzs érzésem volt. Együnk egy süteményt.
– Most én fizetek!

Mézes mackó azon töprengett, hogyan bírná meg sápolni a feketemunkásokat. Tett Ő már elég kedvezményt az adócsalóknak! Igaz, ebben segített(ek) a törvény őre, a tanács bólogató, karlendítő tagjai. Mindenki tart tőlem – mondta hangosan séta közben, s dúdolázta az általa írt dallamokat.
Sáp, sáp, sáp, jó kis sáp
Az édes méééz, a mézes mackónak jááááár…
Sáp, sáp, sáp, jó kis sáp
Begyűjtik a méhek,
Ellopom keményen
Ellopom keményen
Ellopom keményen
Sáp, sáp, sáp, jó kis sáp

Sok támadás ér, – fűzte tovább a gondolatait a korrupt medve – ellenben az erdővezetői beosztásom megvéd mindentől s mindenkitől! Imádom, ha ugráltathatom az állatokat, ha bókolnak, s nyalják a seggemet. Azonban, hogyan szerezzek mézet!- töprengett tovább… Talán bízzam meg a bolond – idegbeteg kecskét, merült fel az ötlet. Dr. Bubó,- már sokadszorra tagadja le hivatalosan az ideg kezelt állapotát- s a többiek is szemet hunynak az adócsaló tevékenysége felett! És mi van a gabona nepperrel? A nyest jelentette – közben egy kis üveg mézet csusszantott a zsebébe – éjjel-nappal folyamatosan értékesíti a gabonát, se számla, se nyugta. A szomszédjai csendben vannak, hisz ők is adócsalók, s cigarettaárusok. A nyest elégedett volt a teljesítésével.

A nyálam is összefut a méz hiányától. – nem bírt másra gondolni a medve. Megrezdült a bundája. – kivette az előbb kapott „hálapénzt”, s egy kortyra kiürítette a csupor mézet, majd a nyalás következett! Még szereznem kell egy üveg mézet. Megfenyegetem… brumma, brumma, a fekáliát kiszippantókat, többször elsimítottam az ügyet a törvény őre segítségével, hahaha, s körbenyalta a száját. A cickány is mondott valamit – villant az agyában a gondolat – ja… igen…vagy hívassam be az adócsalókat, megfenyegetem őket, hogy eljárást kezdeményezek ellenük, ha nem hoznak több mézet…mosolyodott el a mézes mackó.

– Mézes mackó, mézes mackó már messziről kiabált a cickány; felírtam a rendszámokat, s azokat a neveket is, akik oda járnak az ideg kezelt kecskéhez, s azt is, ahogy parancsoltad, kihez, s kinél dolgozik a bolond kecske. Tegnap hatalmas autó állt meg az ideg kezelt kecske putria előtt. Meg álltam, ahogy parancsoltad s vártam! Látom ám, hogy viszi befelé a motort s fölényeskedett… tudomásom szerint ott dolgozik a vágóhídon.- reszketve közölte a tényeket!

– Köszönöm cickány! Villantottál?
– Igen!
– Mi van azokkal, akik hátulról, sötétedés után járnak a bolondhoz. Azok is megvannak? – brumma, brumma!

– Ezt… a feladatot… nem én kaptam… sírt a cickány…

– Hát ki… dörmögött a medve.

– Tudomásom… szerint, a patkány… úrfi.

– Azonnal keresd meg!- brumma, brumma.

Kis idő elteltével megérkezett a patkány úrfi. Haladéktalanul jelentett; a kecske a sakál vágóhídján kontárkodik! Hetente több alkalommal is hordja – viszi a cuccot. Szóltam az erdei csendőrségnek, kik ígéretet tettek; – többször ellenőrizni fogják a szekér tartalmát s a cuccok eredetét. Megígérték, hamarosan meglátogatnak… alázkodott a besúgó.

– S a mézzel mi van? Brumm, brumm, állott két lábra a mackó! A patkány összerezzent.

– Uram, uram, kegyelem…visított s közben behugyozott a rémült alattvaló. Azon nyomban szerezz mézet, mert ha nem… a patkány eliszkolt. Alighogy kiért a sarokra, az ideg kezelt Mekk Elek fordult be a szekérrel. Meg volt rakva egy halom motorral! Villantott kettőt s már rohant is tovább.

– Elfáradtam! – mondta Böngyike.

– Menjünk sétálni. Hátha talál megoldást a mézre ez a korrupt medve.

2012.július 15 -oil-

Leave a Reply 358 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: