< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Cipőkkel és paradicsommal hajigálták meg Hillary Clintont

| Mobile | RSS

Cipőkkel és paradicsommal hajigálták meg Hillary Clintont

Paradicsommal és lábbelikkel dobálták meg vasárnap az egyiptomi Alexandriában a Hillary Clinton amerikai külügyminisztert szállító gépkocsioszlopot.

“Clinton, kifelé”, “Mónika, Mónika” – kiabálták a tüntetők, miközben záporoztak a paradicsomok, a cipők és a vizespalackok a rendőri felvezetéssel elhaladó autókonvoj felé.

A tiltakozók Monica Lewinskyre utaltak, aki 22 évesen a Fehér Ház fizetés nélküli gyakornoka volt, amikor viszonyt kezdett vele a jelenlegi külügyminiszter férje, Bill Clinton, akkori amerikai elnök. A szexbotránnyal összefüggésben – hamis tanúzás és az igazságszolgáltatás akadályozása miatt – a republikánus többségű törvényhozás az Egyesült Államok történetében másodszor kezdeményezte az elnök elmozdítását, de a szenátus végül fölmentette a politikust.

Egy amerikai illetékes közlése szerint az alexandriai tüntetők nem találták el azt az autót, amelyben az amerikai külügyminiszter ült. Hillary Clinton az amerikai konzulátus újbóli megnyitására érkezett a Földközi-tenger partján fekvő egyiptomi nagyvárosba.

Helyszíni beszámolók szerint ezúttal is – miként szombaton Kairóban az amerikai külügyminiszter szállásánál – azok tiltakoztak, akik helytelenítik, hogy Washington támogatja az iszlamista Muzulmán Testvériség mozgalmat.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 297 megnézve, 1 alkalommal mai nap |