< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Vízilabda Nagyon elverték Spanyolországot a Kemény-legények

| Mobile | RSS

Vízilabda Nagyon elverték Spanyolországot a Kemény-legények

2012. július 16. | hozzászólás | Sport

A spanyolok felett aratott győzelemmel kezdte meg szereplését a magyar férfi-vízilabdaválogatott a 3. Vodafone Kupán, amelyet a nyári játékok előtti utolsó megméretésként négy – a londoni olimpián induló – nemzeti együttes részvételével rendeznek meg a margitszigeti Hajós uszoda nyitott 50-es medencéjében.

Eredmény:

Magyarország–Spanyolország 9:4 (1:2, 1:0, 3:1, 4:1)

magyar góldobók: Biros 4, Madaras, Kiss G. 2-2, Kásás 1

A vasárnapi nyitányon a 2010-es hasonló eseményen harmadik, a tavalyi tornáról hiányzó spanyolok ellen a 70. győzelem megszerzése volt a statisztikai tét, miután az eddigi kereken száz mérkőzésen 9 döntetlen és 22 vereség mellett 69 magyar győzelem született. Legutóbb egy évtizede kapott ki Kemény Dénes alakulata az ibériaiaktól, s az elmúlt tíz esztendőben egy döntetlent leszámítva 12 alkalommal mért vereséget a spanyolok legjobbjaikra.

A két gárda 101. pólós ütközetéből több mint hat perc telt el, amikor két magyar kapufa után – a megúszó csapatkapitány, Biros Péter pazar pattintása nyomán – megszületett az első magyar gól is, igaz a spanyolok ekkor már 2:0-ra vezettek. A második negyedben megint Biros úszott meg, ezúttal is pompás indítást kapott, s ugyanúgy és ugyanoda, a bal felső sarokba pattintott (2:2). Még ebben a játékrészben több ízben is tesztelték a kapufát a Kemény-legények, de a nagyszünetig már nem ért célba a labda, de szerencsére a spanyol lövések irányzékával is baj volt, vagy éppen Szécsi Zoltán védett.

14 Nagyon elverték Spanyolországot a Kemény-legények
A harmadik negyed első fontos momentumaként Szécsi bravúrral hárított egy spanyol büntetőt, majd az ellenakció végén, emberelőnyből Madaras Norbert zúdította kapuba a labdát (3:2). Nem késett sokat az egyenlítés sem (3:3), ám rögtön Madaras nagy jelenete következett: megúszásból – Kásás Tamás parádés passza után – magabiztos megoldással vette vissza a vezetést, majd Varga Dániel volt önzetlen, átadását Biros bombázta be (5:3). A befejező nyolc percet a teljesen elbizonytalanodó spanyolok asszisztálása mellett a negyedszer is eredményes csapatkapitány váratlan távoli lökete vezette be, utána pedig egy másik háromszoros olimpiai bajnok, Kiss Gergely lőtt gólt (7:3). Az ellenfél ötméteresből még szépített (7:4), de sokra nem ment vele, az olimpiai bajnoki címvédő magyar csapat közepes játékkal is magabiztosan nyert – Kiss büntetőből, a legvégén pedig Kásás távoli lövéssel szerzett találataival – 9:4-re.

A torna nyitónapjának másik mérkőzésén az ausztrálok meglepetésre legyőzték a világbajnok olaszokat.

Eredmény:

Ausztrália–Olaszország 10:9 (3:2, 2:3, 3:3, 2:1)

A hétfői program:

Spanyolország–Ausztrália 16.15 h

Magyarország–Olaszország 18 h

forrás:mno.hu

Leave a Reply 361 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: