< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: A példák sora a végtelenségig folytatható… Kaméleon Orbán: már maga sem tudja, kinek, mikor, mit hazudott

| Mobile | RSS

A példák sora a végtelenségig folytatható… Kaméleon Orbán: már maga sem tudja, kinek, mikor, mit hazudott

Orbán Viktor miniszterelnök össze-vissza beszél. Láthatóan egy idő után már maga sem emlékszik arra, mit is mondott korábban, így egyik szavával agyonüti a másikat. Legutóbb IMF-ügyben hazudtolta meg saját magát, egyúttal meg is alázkodott a “hárombetűs szervezet” előtt, amelyet néhány hónapja még ki akart ebrudalni az országból.
Ez persze előfordul másokkal is, de a hétköznapi életben az ilyen emberektől undorodva fordulnak el a többiek, vagy körzeti orvosuk tovább küldi őket…

Íme néhány példa a közelmúltból arra, hogy a kaméleon-természetű magyar miniszterelnök mit hordott össze attól függően, éppen ki előtt beszélt.

Az Alkotmánybíróság formai és tartalmi okokra hivatkozva semmisítette meg a bírók jogállásáról szóló törvény nyugdíjazásra vonatkozó passzusait.

1. A kormányfő az Alkotmánybíróság hétfői döntése ellenére is ragaszkodik a bírók korai nyugdíjazásához. Orbán közölte: „A rendszer marad”.

‎2. “Az Alkotmánybíróság határozatai mindenkire kötelezőek. Nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia vastörvénye”. (Orbán Viktor – 2007. június 29).

IMF

1. “Kiálltunk azért, hogy Magyarországon végre a magyarok érdeke legyen az első. Kiálltunk az országért, amikor rendben és méltó módon elbúcsúztunk a Nemzetközi Valutaalaptól.” (Részlet a miniszterelnök 2011 március 15-i beszédéből.)

2. “Az IMF nem az ellenségünk, hanem a mi bankunk, tagok vagyunk benne.” (2012.07.16.)

Reformok

1. A Financial Times-nak:”Kiemelt célunk a reformok bevezetése!”

2. Itthon: “A reform a sarc, a lopás szinonimája.”

Fideszfigyelő blog

A példák sora a végtelenségig folytatható…
forrás:168 óra.hu

Leave a Reply 389 megnézve, 1 alkalommal mai nap |