< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: MSZP: Orbán nem akar megállapodni az IMF-fel

| Mobile | RSS

MSZP: Orbán nem akar megállapodni az IMF-fel

2012. július 23. | hozzászólás | Közélet

Orbán Viktor ma sem akar megállapodni a Valutaalappal – állítja Mesterházy Attila az MSZP elnök-frakcióvezetője hét végi közleményében, amelyben rámutat: a miniszterelnök célja nem az, hogy visszavezesse Magyarországot abba a világba, ahol partnerség, együttműködés, a kimondott szó komolysága uralkodik. Orbán Viktor álomvilágot talált ki magának, amelyben ő az újító, akit áhitattal követnek mindenünnen.

Lám, nem elég már a miniszterelnöknek a kétharmados fülkeforradalom tündérmeséje, immár Európa kétharmadának élére álmodja magát. Közben azonban, ne legyen kétsége senkinek, az európai vezetők összenevetnek a háta mögött, a mértékadó európai közvélemény gúnyt űz belőle, a rossz kormányzás és az antidemokratikus törekvések jelképeként utalnak rá.

Miközben a Fidesz józanabb politikusai igyekeznek komolyan vehető tárgyalási helyzetbe kerülni a Valutaalappal, a kormányfő rendületlenül folytatja ámokfutását – véli Mesterházy. Hiába ment át a parlamenti törvénygyáron az Unió és az IMF számára elfogadható új jegybanktörvény, ha közben a kormány “feltalálja” a tranzakciós adót.

Hiába üt meg higgadt hangot a tárgyalásokért felelős miniszter, ha közben főnöke a bankrendszer és a közszolgáltatások államosítását hirdeti meg. Amivel “mindössze” az a baj, hogy az államnak közüzemeket és bankokat vásárolni, feltőkésíteni nincs pénze. Ha pedig a Fidesz jogszabállyal próbálná ezt elérni, akkor rögtön elmenekül mindenki, aki munkát adhatna a magyar embereknek.

NÉPSZAVA-információ /

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 328 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: