< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Parázs az ugaron – hungarista kiképzőtábor Bőnyben )))))Glow in the incolto – Hungarist Bony campo di addestramento

| Mobile | RSS

Parázs az ugaron – hungarista kiképzőtábor Bőnyben )))))Glow in the incolto – Hungarist Bony campo di addestramento

2012. július 24. | hozzászólás | Közélet


Még a helyiek is alig tudnak valamit a Győr közelében, Bőnyben évente megrendezett szélsőjobboldali kiképzőtáborról. A Nemzeti Arcvonal a gyöngyöspatai Véderőtől eltérően nem szereti a hajcihőt, a csoport által szervezett paramilitáris táborok mintaként szolgáltak a legtöbb szélsőjobboldali társaság számára. Riport Magyarország egyik legszervezettebb félkatonai gyűlöletcsoportjáról.

„A szkinhedtábort keresi? Oda tudom vinni az emberhez, aki az egészet csinálja” – igazít útba egy helybéli, amikor a Győrtől 15 kilométerre fekvő 2200 lelket számláló csendes községben, Bőnyben járunk.

A falu szinte összes pontjáról látni a határban magasló szélerőműveket, forgalom alig. Az ember nem is gondolná, hogy a magyar szélsőjobboldali extrémizmus egyik központjában járunk. Igaz, a falu semmit nem érzékel a lényegét tekintve csak közigazgatásilag hozzá tartozó külterületen immár több mint egy évtizede rendszeresen megrendezett hungarista kiképzőtáborból.

Kinőtték a tábort

Győrkös István – a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) nevű, magát hungaristának, nemzeti szocialistának valló szervezet vezetője – csak pár éve költözött Bőnybe, jóval az első tábor megrendezése után. A helyiek a házról, amit megvásárolt, többet tudnak mesélni, mint magáról Győrkösről, akit még mindig kevesen ismernek a helyiek közül.

Jó állapotú, nagyméretű, kúriaszerű házhoz érkezünk, a homlokzaton kazettában egy Szűz Mária-szobor, gondozott kert. Hátul az udvarban lovakat szerszámoznak fel. Ősz hajú, bajszos, szemüveges férfi érkezik a névtábla és csengő nélküli kapuhoz. Győrkös a bemutatkozást követően azonnal jelzi, hogy soha nem nyilatkozik a sajtónak. Végül több mint egy órát töltünk a tűző napon a kapuban állva. Győrkös – mint mondja – csak „a félreértéseket szeretné eloszlatni”, ezért vállalja mégis a nyilatkozatot.

„Az idén Tapolcán van a tábor. Ott találtunk megfelelő helyet, kinőttük az ittenit. Az utolsó évben nem is volt itt tábor csak a vezetőségnek, csak a központi mag jött össze, mert nem fértünk volna el. Egy-kétszáz fő közötti résztvevővel számolunk. Ezek újoncok” – mondja. Szerinte csak a médiának keltik a félelmet a táborral kapcsolatban. „Azt olvasni, hogy itt ilyen meg olyan halálfolyosók vannak és hogy megverik az embert. Ilyen nincsen. A tábor nem katonai jellegű, mert a katonai jellegű kiképzéssel már nem foglalkozunk. Eljutottunk arra a pontra, hogy már nem érdemes tovább művelni. Persze vannak ilyen elemei is, mert igénylik a résztvevők: ebbe beleértendő a céllövéstől kezdve minden, ami ehhez hozzátartozik, de főleg az alaki kiképzés” – közli Győrkös az interneten meghirdetett nyílt táborról.

„Itt nem volt se atrocitás, se masírozás”

A bőnyiek nem sokat tudnak arról, mi történik a kiképzőtábor területén, legfeljebb feltételezésekbe bocsátkoznak. Van, aki úgy véli, hogy semmiben nem különbözik egy „úttörő vagy cserkésztábortól”, más szerint „katonásdit játszanak”, megint más szerint „komoly katonai kiképzés” folyik. Mint mondják, falubéli még nem vett részt egyetlen eseményen sem.

A bolt és az italmérés forgalmán sem érződik, hogy Bőny bizonyos értelemben egy sajátos idegenforgalmi célpont. A falu és a tábor élete oly mértékben elválik egymástól, mintha az MNA-rendezvények helyszíne egy különálló, ráadásul elszigetelt település lenne. „Néha itt szállnak buszra, bemennek a boltba, italmérésbe, de nem isznak, nem részegeskednek, csak bevásárolnak az útra, gondolom. Itt nem volt se atrocitás, se masírozás” – mondja az egyik helybéli, akinek rokonszenvesnek tűntek a táborba érkező “turisták”.

A településtől elkülönült tábor területén bevezetett szigorú rendszabályoknak nyilvánvalóan szerepük van abban, hogy az MNA immár több mint egy évtizede háborítatlanul, élénkebb rendőrségi vagy sajtóérdeklődés nélkül tartja katonai kiképzéseit és terjeszti ideológiáját a táborba érkező fiatalok között. Csizmadiáné Kiss Ildikó bőnyi jegyző azt mondta, az eddigi hivatali ideje alatt az önkormányzatnak semmilyen tennivalója nem akadt a táborral vagy annak résztvevőivel.

„Buzik, cigányok, zsidók nem vehetnek részt”

A nyári nyílt tábor meghirdetett programjában „harcászati alapok elméleti és gyakorlati oktatása”, „lőfegyver-ismereti oktatás” és „légfegyveres lövészet”, „épületharcászati alapok elméleti és gyakorlati oktatása, városharcászat elméleti oktatása” szerepelnek. A meghívó megfogalmazása szerint „Buzik, cigányok, zsidók nem vehetnek részt a táborban” és követelmény „a cigány és zsidó életmód (bűnözés, kábítószer stb.) elutasítása”.

Maga Győrkös így nyilatkozik a követelményekről: „Miért is jöhetne? Azért, hogy gondja és baja legyen neki? Az arcvonal táborában ilyen eleve nem lehet, de a nyílt táborba se jöjjenek el, mert nem akarunk semmi gondot, meg problémát ebből. Ugyanúgy oda van írva az is, hogy ittasan senki ne jelenjen meg. Volt, aki ittasan jelent meg, mondtuk neki, hogy hátra arc és menjen szépen hazafelé. Még az úgynevezett radikális, nemzeti, szélsőjobboldali táborokban is – a jobbikosok vagy akár a szkinhedek – este már mindenki tökrészegen fetreng a földön. Ennél rosszabbat én el se tudok képzelni.”

„Nem mondom, hogy nem vagyunk mi antiszemiták. Nem szeretjük a zsidókat. Ez tény, ők se szeretnek minket. Miért szeressük őket és ők miért szeressenek minket?” – mondja a táborszervező, aki ennek ellenére tagadja, hogy antiszemita lenne. Szerinte „a nagy antiszemiták vagy antifasiszták esetleg antikommunisták”, az anti-felfogást képviselők általában „unintelligens emberek, teljes erőből gyűlölködnek és nem látják meg az egészet. Nálunk, aki ezzel a kérdéssel foglalkozik az az óhéber nyelvet is beszéli. Mi pontosan látjuk a zsidóságnak a dolgait”.

Szálasi utódai

A Magyar Nemzeti Arcvonal Magyarország egyik legszervezettebb félkatonai gyűlöletcsoportja. A csaknem húsz éve tevékeny szervezet központi feladatot lát el más extrémista csoportok félkatonai kiképzésében. Célja a fegyveres harcokra való felkészülés, amit propagandája is jól érzékeltet: egy, a csoport által készített kisfilm amerikai katonák lemészárlását mutatja be és dicsőíti a gyilkosság elkövetőit. A szervezet alapítója állítása szerint Szálasi Ferenc – az államszocializmus évtizedeit emigrációban töltő – személyes képviselőitől kapott felkérést a hungarizmus magyarországi képviseletére.

Az 1990-es években a csoport több tagját őrizetbe vették, Győrköst magát államellenes izgatás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Az MNA szervezte meg először a külföldi neonáci csoportokat azóta is évente hazánkba vonzó Becsület Napja névre keresztelt rendezvényt. A megemlékezést jelenleg a Vér és Becsület Kulturális Egyesületből alakult Pax Hungarica mozgalom rendezi. Győrkös „ortodox, fundamentalista hungaristáknak” nevezi a Pax Hungaricát, majd megjegyzi, hogy „amikor gyűlölködésről van szó, akkor ezen az oldalon nincsen határ”, az egyes szervezetek vetélkednek egymással.

A más szervezetek kiképzőtáborairól – hasonlót tervezett az azóta öngyilkosságot elkövetett Eszes Tamás vezette Véderő Gyöngyöspatán – úgy nyilatkozik, hogy mindegyik “törvényszerűen fullad botrányba”. „Ezt főleg a szkinhedek csinálták egy jó darabig, ők koncertekkel kötötték össze a rendezvényeket” – mondja. Mint ismeretes az 1999-es Becsület Napján a Viking Klubban rendezett koncerten a résztvevők verekedésbe kezdtek az igazoltatásukra kiszálló rendőrökkel. Az esetet követően hat résztvevőt ítéltek el nyolc hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre.

Még “egyetemi tanárok is eljönnek”

Meg nem erősített sajtóértesülések szerint feltételezhető, hogy a roma sorozatgyilkosságot elkövető „Halálbrigád” is együttműködésre törekedett az MNA-val. K. Árpád, a cigánygyilkosságok perének elsőrendű vádlottja próbálta felvenni a kapcsolatot Győrkössel, Cs. István, a csoport másik tagja pedig – rendőrségi kihallgatások szerint – kapcsolatban állt az MNA debreceni tagjaival.

A csoport tagjainak száma ismeretlen, 30-tól akár pár száz főig is terjedhet, függően attól, hogy állandó tagsággal vagy az MNA-val személyesen is kapcsolatba lépőkkel – például a nyílt táborok visszatérő résztvevőivel – számolunk-e. Az erősen hierarchizált felépítésű szervezet több „beavatottsági” szinttel rendelkezik és maga Győrkös, csak a a legszűkebb kör tagjait nevezi „az arcvonalnak” és külön tartja nyilván az úgynevezett „Népi Akciócsoportok” tagságát.

„Akik a politikai vonalat viszik, ők írják a cikkeket az újságjainkba és ők tartják az előadásokat. Még haditechnikai vonatkozásban is vannak előadóink és egyetemi tanárok is eljönnek előadást tartani.” Győrkös szerint haláláig eljárt a rendezvényeikre Kunszabó Ferenc (író, a Hunnia folyóirat volt főszerkesztője – a szerk.), ahogy Lajdi Péter (aki magát alternatív „őstörténésznek” nevezi – a szerk.) is részt szokott venni. Győrkös szerint „a mai fiatalság azt hiszem, hogy az vágyik az ilyesmire, vágyakozik az ilyen dolgokra, és ezt nem kapja meg sehol máshol”.
Az intézetről
Az Athena Intézet az extrémista csoportokat és ideológiákat kutatja, róluk gyűjt adatokat, készít tényfeltáró riportokat. Az intézet az angolszász világban elterjedt független kutatóintézetek hagyományaira támaszkodva, egy magánalapítvány keretei között működik, tevékenysége pártpolitika-semleges. Függetlenségének fenntartása érdekében az intézet a magyar állami költségvetésből származó forrásokra nem pályázik, illetve olyat nem fogad el.

forrás:hvg.hu

Glow in the incolto – Hungarist Bony campo di addestramento

Anche la gente del posto non so nulla di Gyor, vicino alla estrema destra kiképzőtáborról Bony annuale. Il Fronte Nazionale non è dissimile da artisti del calibro di Gyöngyöspata Véderőtől hajcihőt, il gruppo paramilitare organizzato dal campo servì da modello per la maggior parte di destra compagnia. Segnala uno dei gruppi più organizzati paramilitare dell’Ungheria di odio.

“La szkinhedtábort cercando? Ho portato avanti un uomo che fa tutto “- un locale en-regolare quando i 15 chilometri dal villaggio di Győr tranquillo di 2.200 anime, Bony.

Il villaggio è quasi tutto può vedere il punto in impianti eolici di potenza con prezzi un cavallo alto, solo il traffico. La gente non pensa che l’ungherese di estrema destra estremismo siamo uno del centro. È vero, il villaggio non rileva nulla l’unica essenza amministrativamente appartenenti alla periferia per più di un decennio Hungarist nostro campo di allenamento regolare.

Superato il campo

GYÖRKÖS Stephen – il Fronte Nazionale Ungherese (MNA) si faceva chiamare hungaristának, dichiara il leader nazionale socialista dell ‘organizzazione – solo pochi anni fa si trasferì Bony, molto tempo dopo il primo campo si svolge. I residenti della casa, ha acquistato, si può dire più di Győrkösről stesso, che sa ancora alcuni dei locals.

In buone condizioni, grande villa-come a casa se si arriva di fronte a una cassetta del giardino statua di Maria Vergine. Utensili per i cavalli nel cortile sul retro. Dai capelli grigi, baffi, l’uomo occhialuto arriva al cancello senza una targhetta con il nome e campana. GYÖRKÖS subito dopo la presentazione degli spettacoli che non hanno mai dichiarato alla stampa. Infine, spendiamo più di un’ora sotto il sole cocente, davanti al cancello. GYÖRKÖS – dice – solo “voler dissipare i malintesi”, in modo da accettare il disclaimer.

“Quest’anno, il campo è Tapolca. Qui trovò un luogo appropriato, la gente qui superato. L’anno scorso non era in campo, solo per la gestione, solo il nucleo centrale è stati insieme, non si adatterebbe. Tra uno e duecento partecipanti si aspettano. Questi nuovi arrivati ​​”- dice. A suo avviso, solo i media a provocare la paura in campo. “Ho letto che sei un halálfolyosók e devono battere l’uomo. Non esiste tale. Il campo non è militare, perché i militari non addestrati che qui considerato. Siamo arrivati ​​al punto che non vale la pena coltivare. Naturalmente ci sono questi elementi, perché i partecipanti hanno bisogno: ciò include il céllövéstől da tutto ciò che queste includono, ma soprattutto nella formazione formale “- GYÖRKÖS comunicare su Internet ha offerto un campo aperto.

“Non c’era atrocità, non masírozás”

Il bőnyiek non ne so molto di quello che succede in campo di addestramento, non più di ipotesi sono fatti. C’è chi crede che nulla è diverso da un “pioniere o cserkésztábortól”, afferma anche che “giocato soldato”, secondo ancora un altro “serio addestramento militare” in corso. Come si suol dire, gli abitanti non hanno partecipato ad un singolo evento, sia.

La misura del fatturato del negozio bevanda e non sentire quel senso Bony una meta turistica speciale. Il villaggio e il campo della sua vita fino ad ora separate l’una dall’altra, come se i MNA-eventi in un luogo separato, oltre agli insediamenti isolati sarebbe. “A volte stare in autobus, andare in negozio, italmérésbe, ma non bere, non si ingozza, ma il giro di shopping, credo. Non c’era atrocità, non masírozás “- dice un uomo del posto, che sembrava in sintonia con il campo dai” turisti “.

Un campo accordo separato ha introdotto severe norme avere un ruolo decisivo in quanto il MNA per più di un decennio, indisturbato, senza un vivo interesse in polizia o premere e tenere premuto kiképzéseit accampamento militare dalla attuale ideologia dei giovani. Ildiko bacio rapporto Csizmadiáné complicata ha detto che la durata del mandato del consiglio non c’era lavoro da fare in campo o dei suoi partecipanti.

“omosessuali, zingari, gli ebrei non erano ammessi a partecipare”

Il programma del campo estivo aperto offerto “la formazione teorica e pratica di fondi tattici”, “familiarizzazione armi da fuoco della formazione” e “armata aria-shooting”, “épületharcászati ​​basi teoriche e formazione pratica, városharcászat formazione teorica” ​​sono inclusi. L’invito descritto come “gay, zingari, gli ebrei non erano ammessi a partecipare al campo” e ha richiesto “la zingara e ebraica modo di vita (criminalità, droga, ecc.) Rifiuto”.

GYÖRKÖS stesso ha detto, i requisiti per: “Perché potrebbe venire? Al fine di creare guai e fargli del male? La linea del fronte non può essere nel campo di quelli già, ma non venire al campo all’aria aperta, perché non vogliamo problemi con questo problema. Vi è anche scritto nello stesso modo che non appare ubriaco. Ci furono alcuni che sembrava ubriaco, gli disse di andare a casa e faccia posteriore verso. Anche i cosiddetti radicali nazionali di destra campi – la Jobbik o gli skinheads – sprofondare nella sera, tutti sono completamente ubriaco sul pavimento. Al peggio non riesco nemmeno a immaginarlo. ”

“Non sto dicendo che non siamo antisemiti. Non ci piacciono gli ebrei. Questo è un fatto, non ci amano. Perché li amiamo e perché ci ha amati “- dice l’organizzatore del campo, che tuttavia nega che sarebbe antisemita. Secondo lui, “il grande anti-fascisti anti-semiti, o forse un anti-comunista” anti-concept è di solito rappresentata da “persone non intelligenti, per quanto pieno di odio e non può vedere tutto. Noi che affrontare questo problema della lingua ebraica si parla. Quello che possiamo vedere chiaramente le cose degli ebrei. ”

Discendenti Szàlasi

Il Fronte Nazionale Ungherese del gruppo più organizzato Ungheria odio paramilitare. Nei quasi 20 anni un corpo centrale le funzioni attive in altri gruppi estremisti, la formazione paramilitare di. La lotta armata per anticipare ciò che la propaganda è ben illustrata: un cortometraggio realizzato da un gruppo di soldati americani massacro mostra ed esalta gli autori del delitto. Il fondatore dell’organizzazione Szàlasi afferma Francesco – i decenni di socialismo di stato in carica esilio – rappresentanti personali sono stati invitati a rappresentare l’Ungheria hungarizmus.

Nel 1990, diversi membri del gruppo è stato arrestato, ha GYÖRKÖS incitamento contro lo stato di reclusione con sospensione. Il MNA organizzò i primi gruppi neonazisti all’estero ogni anno nel nostro paese è ancora un evento interessante chiamato Day of Honor. Un servizio commemorativo è attualmente in the Blood and Honor gilda Culturale Movimento Pax Hungarica è stato organizzato. GYÖRKÖS “ortodosso, hungaristáknak fondamentalista” chiamato Hungarica Pax, e sottolinea che “quando si tratta di gyűlölködésről, allora questo sito non ha limiti”, le singole organizzazioni in concorrenza tra loro.

Il campo di addestramento di altre organizzazioni – come gli atti previsti di suicidio ha portato il saggio Thomas Gyöngyöspata Difesa – dichiara che tutti i “scandalo inevitabilmente annegare”. “Questo è particolarmente gli skinheads hanno fatto un bel po ‘, sono i concerti legati agli eventi” – dice. Come è noto nel 1999 il concerto Honor Day tenuto nel Viking Club, i partecipanti hanno iniziato il igazoltatásukra combatte fuori dalla polizia. Dopo l’incidente di sei partecipanti sono stati condannati a otto mesi di reclusione sospesi per due anni.

“docenti universitari venire”

Notizie di stampa non confermate che si può presupporre che la serie Roma Kills “Brigata della Morte” anche chiesto la collaborazione con il MNA. Mar Arpad, il primo accusato di omicidi Gypsy le prova cercato di contattare Győrkössel, Cs Stephen, un altro membro del gruppo è – secondo gli interrogatori della polizia – era legato ai membri MNA di Debrecen.

Il gruppo è sconosciuto, da 30 a qualche centinaio di persone potrebbe diffondersi, a seconda che un membro permanente del MNA con o personalmente interagito con – come il campo aperto con i giocatori di ritorno – aspettarsi. La struttura organizzativa più fortemente gerarchica livello “beavatottsági” e ha le sue proprie GYÖRKÖS solo aa membri del circolo stretti chiamato “linea viso” e mantenere i membri di gruppi di azione separata cosiddette persone “.

“Quelli che prendono una linea politica, scrivere articoli e mantenere le prestazioni újságjainkba. Anche contesto militare, ci sono professori e professori può venire a lezione “GYÖRKÖS che la sua morte è andato alla manifestazione a loro Kunszabó Francis (scrittore, Hunnia magazine è stato redattore -. Ndr), As Lajdi Peter (che si è un’alternativa”. Storico antico “si chiama – l’ ed.) possono essere utilizzati per partecipare. GYÖRKÖS che “penso che i giovani di oggi che vogliono questo genere di cose, anela a queste cose, e non trovare altrove”.
A proposito l’istituto
L’Istituto Athena per le ideologie estremiste e gruppi di ricerca, la raccolta di informazioni su di loro, preparazione di rapporti investigativi. L’istituzione di un comune mondo anglosassone, fondandosi sulle tradizioni di istituti di ricerca indipendenti, fondazioni private nel quadro di un gruppo di lavoro politico-neutral attività. Al fine di mantenere l’indipendenza dell’Istituto del bilancio dello Stato ungherese, provenienti da fonti non di gara e non accettare nulla.

Fonte: hvg.hu

Leave a Reply 457 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: