< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Teherszállító vonaton utaztak a lakókocsival Sokkoló: kiszippantotta a huzat a lakókocsiból a gyereket

| Mobile | RSS

Teherszállító vonaton utaztak a lakókocsival Sokkoló: kiszippantotta a huzat a lakókocsiból a gyereket

2012. július 24. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Borzalmas tragédiának volt szemtanúja egy család egyik fele, amikor egy teherszállító vonaton utaztak a lakókocsijukban: épp nyaralni indultak. Az apa és a 2 éves kisfiú majdnem végzetes balesetet szenvedett.

Apa és fia is túlélték azt a szörnyű balesetet, amely az észak-németországi Sylt szigetén történt Niebuell és Westerland között. A család – a 37 éves Torben Bayer és a két éves Mats mellett az anya, Hanna (32 év) és a nagyszülők – épp nyaralni indultak, a lakókocsijukkal együtt egy teherszállító vonatra szállva tervezték megközelíteni a népszerű üdülőhelyet. A csaknem 50 kilométernyi, homokos tengerparttal szegélyezett szigetet a német szárazfölddel mindössze egy töltés és egy vasútvonal köti össze.

Egy váratlan pillanatban azonban az erős szél kicsapta a lakóautó ajtaját és kiszippantotta onnan a gyanútlanul játszadozó gyermeket. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a robogó vonatról a kicsi nem esett le, csak a lakókocsi oldalához csapódott, ám így is koponyatörést szenvedett, kilyukadt a tüdeje és egyéb belső sérülései is keletkeztek, az apja pedig, aki utánaugrott, hogy megmentse, a vállát törte a balesetben.

Kiáltására felfigyelt a gyerek anyja, ő rántotta meg a vészféket, később őt a sokkhatás miatt kellett kórházba szállítani. Bár a hatóságok elkezdték kivizsgálni a baleset okait, a nagypapa szerint az lehetett a fő probléma, hogy a lakókocsi hátrafelé állt a menetirányhoz képest, és bár a vonat nem haladt gyorsan, vélhetően a tervezők nem számoltak azzal, hogy ebből az irányból 30 kilométer per órás huzattal kell az ajtónak megbirkóznia.

Az orvosok szerint a súlyos sérüléseket szenvedett kisfiúnak is minden esélye megvan a teljes gyógyulásra – adta hírül az austriantimes.at című hírhonlap.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 323 megnézve, 1 alkalommal mai nap |