< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: NOVÁK ELŐD: SZEGEDI CSANÁD MONDJON LE!

| Mobile | RSS

NOVÁK ELŐD: SZEGEDI CSANÁD MONDJON LE!

2012. július 25. | 8 hozzászólás | Közélet

Szegedit beidézték a Jobbik elnökségi ülésére

A Jobbik alelnöke szerint a párt európai parlamenti képviselőjének le kellene mondania, és bocsánatot kellene kérnie.
Hamarosan dönt a Jobbik országos elnöksége Szegedi Csanád ügyében; a párt európai parlamenti képviselője szerdán a Facebook-oldalán tette közzé, hogy a kikerült hangfelvétellel kapcsolatban beidézték a következő elnökségi ülésre, ahová el fog menni, bár továbbra sem tartja eredetinek a felvételt. A hangfelvétellel kapcsolatban úgy fogalmazott: 2010 őszén kétszer találkozott Ambrus Zoltánnal, és elismeri, hogy a kiszivárgott hangfelvétel az első találkozón készülhetett. Hangsúlyozza ugyanakkor, hogy Ambrus kijelentéseit a származásával kapcsolatban nem vette komolyan, ráadásul a találkozó után két nappal – elsőként – személyesen tájékoztatta Novák Elődöt is az ott elhangzottakról. Szegedi Csanád hozzátette: az uniós források és a zsidó származásának témája egyáltalán nem biztos, hogy abban a sorrendben és olyan közelségben hangzott el, mint ahogy az a kiszivárgott felvételen hallatszik, ezért a felvételt vágottnak, manipulatívnak tartja. “Pár nap múlva országos elnökségi ülés lesz, ahol meggyőződésem, hogy bölcs döntés fog születni. Én természetesen készen állok, hogy ha kell, visszalépek kettőt” – zárta írását Szegedi Csanád. (MTI)

Novák Előd erről kedden írt a Facebook-oldalán. Az ügy előzménye, hogy Szegedi Csanád június végén – miután több jobboldali hírportál is erre tett utalásokat – elismerte: anyai ágon zsidó felmenői is vannak. A barikad.hu-nak adott interjújában akkor úgy fogalmazott: egészen 2011 decemberéig nem tudott zsidó felmenőiről.

A barikad.hu-nak adott interjújában akkor úgy fogalmazott: egészen 2011 decemberéig nem tudott zsidó felmenőiről.

A múlt héten azonban a Kettős Mérce elnevezésű blog egy olyan hangfelvételt publikált, amelyen állítólag Szegedi Csanád egy Ambrus Zoltán nevű férfival a jobbikos politikus felmenőiről beszélget még 2010-ben.

A blog szerint a hangfelvételen Szegedi Csanád azt állítja, hogy előnyöket tudna biztosítani Ambrus Zoltánnak európai parlamenti források segítségével, amelyekből “teljesen legálisan” tudna neki juttatásokat biztosítani, feltehetően azért cserébe, hogy Ambrus Zoltán az információit ne hozza nyilvánosságra.

Novák Előd keddi bejegyzésében ezzel kapcsolatban úgy fogalmaz: “Csanádot anyai ági zsidó származásának kiderülésekor is bajtársunknak-barátunknak neveztük, de egyre kevesebben hitték el azt az életszerűtlen állítását, hogy erről korábban nem tudott ő”.

“A mostani hangfelvétel után azonban alkalmatlan struccpolitikus, aki nem akarja észrevenni: Csanád végighazudta az elmúlt másfél-két évet. Legalább 2010 óta tudja származását, ekkor ugyanis konkrétumokkal szembesítette őt Ambrus Zoltán a hangfelvétel szerint” – fogalmaz Novák Előd.

A párt alelnöke szerint “semmiképp sem intézheti el a Jobbik annyival a dolgot, hogy Csanád szerint a felvétel “nem eredeti”, ilyet még Kubatov Gábor vagy Gyurcsány Ferenc sem mert állítani a maga esetében.

Ha Csanádnak a saját karrierjénél fontosabb a nemzet sorsa, akkor le kellene mondania, bocsánatot kellene kérnie, s úgy még később adott lehet számára a visszatérés lehetősége is, hiszen csak 30 éves, elégtétel esetén pedig hiszek a bűnbocsánatban.”

Szerinte ha Szegedi Csanád nem lép, akkor a Jobbik országos elnökségén a sor, hogy megmutassa: “különbek vagyunk-e ilyen téren a többi pártnál”.

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 326 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: